“How can I introduce kelp on the Eurostar?” – Chef Jeremy Chan.
Culinaire toppers aan boord van de Eurostar
Eurostar Premier verwent voor het eerst zijn reizigers met verfijnde gerechten van enkele van de grootste culinaire talenten. Jeremy Chan, chef van het tweesterrenrestaurant Ikoyi in Londen, heeft de eer om de voor- en hoofdgerechten te verzorgen. Zijn menu’s staan bekend om hun gedurfde combinaties van lokale ingrediënten en wereldse specerijen. Dat staat garant voor een verrassende – en soms licht pittige – smaakexplosie. Neem bijvoorbeeld zijn gerecht van kelp en paprika, bijna chocoladeachtig en zoet, geserveerd met geroosterde aardappelen. Heerlijk! Jeremy is ook your man om een – op het eerste gezicht – eenvoudig bloemkoolgerecht moeiteloos naar een hoger niveau te tillen. Zijn smaakvolle sterrencreaties dagen de traditionele culinaire grenzen uit aan 320 km/u.
Wijnen met een duurzaam verhaal
De wijnkaart van Eurostar Premier wordt verzorgd door Honey Spencer, wine director en copilote bij Restaurant Sune in Londen. Ze is een gepassioneerde voorvechtster van biologische en duurzame wijnen. Haar selectie bestaat uit wijnen van kleinschalige, ecovriendelijke wijngaarden. Die vindt je niet zomaar bij je supermarkt om de hoek! We proeven de sprankelende Fleury Courteron Brut Champagne: een prachtige Blanc de Noirs met toetsen van brioche en citrus. Ook de frisse grenache-rosé bekoort en sluit perfect aan bij het gerecht van geroosterde pompoen met honing en cashew-miso. De wijnkaart krijgt overigens elk kwartaal een frisse update. En voor wie liever geen alcohol drinkt, staat er een met zorg samengestelde mocktail op het menu, naast het vaste drankenaanbod.
Patisserie van de toekomst
De gerenommeerde patissière Jessica Préalpato van het intieme vijfsterren boetiekhotel San Regis in Parijs zorgt voor een waar dessertfestijn. Deze Franse meesterpatissier, in 2019 bekroond tot de beste ter wereld, staat bekend om haar unieke, natuurlijke kijk op patisserie. Vergeet zware suikerbommen: Jessica kiest resoluut voor lichte, verfijnde creaties waarbij de natuur altijd centraal staat. Met seizoensgebonden ingrediënten weet ze de puurheid van smaken te behouden en tilt ze desserts naar een nieuw niveau. Als eerste vrouw ooit die door Gault & Millau werd uitgeroepen tot Cheffe Pâtissière van het Jaar, geeft ze een moderne, verrassende draai aan de klassieke patisserie. Haar gedurfde smaakcombinaties openen de poort naar de patisserie van de toekomst. Proeven om te geloven? Highly recommended.
“Eurostar has a new, sustainable, flavour!” – Gwendoline Cazenave, CEO van Eurostar
Duurzaamheid op de kaart
De drie chefs die aan het nieuwe Eurostar Premier Dining-menu hebben gewerkt, delen niet alleen een passie voor smaak. Ze hebben ook een gezamenlijke visie op duurzaamheid én innovatie. De menu’s zijn samengesteld met seizoensgebonden ingrediënten afkomstig uit de regio’s die door Eurostar worden bediend. Daarnaast zijn de wijngaarden op de wijnkaart geselecteerd op basis van hun milieuvriendelijke methoden.
Deze nieuwe culinaire aanpak past binnen Eurostar’s bredere duurzaamheidsdoelstellingen. Het bedrijf blijft stappen zetten om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo brengt het vanaf november twee miljoen plastic flessen mìnder aan boord. De focus op lokale en seizoensgebonden ingrediënten, in combinatie met de nieuwe serviceklassen, maakt van Eurostar een pionier op het gebied van verfijnd en duurzaam reizen in Europa.
Explore Europe the easy way with Eurostar. Ga rechtstreeks van stadscentrum naar stadscentrum met de hogesnelheidstreinen van Eurostar, die het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Nederland en Duitsland met elkaar verbinden via 28 bestemmingen. In de winter rijdt Eurostar ook naar skibestemmingen, waaronder Chambéry, Albertville en Moûtiers. In de zomer is er een directe verbinding naar de zonnige regio’s in het zuiden van Frankrijk, zoals Marseille en Avignon. Comfortabel en stijlvol aankomen op je bestemming? Met Eurostar reis je moeiteloos naar jouw volgende Europese citytrip.
Door Jasmina Dekrem