Cedric Paquet werkt als commercial manager bij het Turnhoutse Royal Belgian Caviar. Hij is verantwoordelijk voor de commerciële kant van het verhaal, zoals de marketing, relaties en sales. Al 12 jaar maakt hij deel uit van het kleine team dat de molens van de kaviaarproducent doet draaien. En dat bedrijf zag er toen hij er startte nog wat anders uit.

Als enige kaviaarproducent in België heeft Royal Belgian Caviar een naam op de kaart weten te zetten. Niet alleen die van België, maar ook die van Turnhout. En dat doet Cedric met trots. Royal Belgian Caviar is een van de oudste kaviaarproducenten ter wereld, en exporteert elk jaar kaviaar naar alle uithoeken van de aarde: van Japan over de Verenigde Staten langs Zuid-Korea tot Scandinavië. Zo levert de producent aan befaamde restaurants als Noma en Alchemist in Kopenhagen, die bij de top van de wereld horen. Waarom hun kaviaar nu net zo gewild is? Veel onderzoek, zowel wetenschappelijk als fieldresearch. Sinds 1990 doet de oorspronkelijke bloemproducent onderzoek naar steurkwekerijen. Zo reisden ze naar Rusland en Iran om daar de echte knepen van het vak te leren.

Waar men bij de start van het bedrijf een ton of 2 kaviaar wist te oogsten, was dat in 2023 tot maar liefst 11.5 ton opgelopen. Cedric heeft in zijn 12 jaar ervaring alle kneepjes van het vak geleerd, van het kweken tot het oogsten. Net door die passie voor het vak komen al meer dan 20 jaar chefs uit ons land op de deur aankloppen in Turnhout. En die chefs hoeven soms helemaal niet zo ver te reizen! 

Topkwaliteit

Dit duo uit Turnhout zelf is namelijk trotse klant bij Royal Belgian Caviar: Restaurant Bink en restaurant Hert, die hand in hand gaan en staan. Ze behoren beiden toe aan Alex Verhoeven, de chef van dienst, maar zijn toch verschillend qua concept. Bink is de gezellige en karaktervolle bistro, weggedoken in een steegje, terwijl Hert het pronkstuk is met de Michelinster, boven op de Turnova Toren. Chef Verhoeven is dus ook klant bij Royal Belgian Caviar, waarbij restaurant Hert een speciale troef heeft voor de klanten. Vanop de toren, aan je tafel dus, heb je een zicht op de productiehuizen van Royal Belgian Caviar, waardoor je letterlijk ziet waar de kaviaar op je bord vandaan komt. Cedric vindt de visuele voorstelling heel belangrijk. Zo wordt de korte keten tastbaar voor de klanten.

Ook voor een fijne Italiaan kan je in het centrum van Turnhout terecht. Uitgebaat door een Italiaans paar, kan je je in Cucina Marangon verwachten aan een warme ontvangst. Italiaanser kan het haast niet, zowel in de keuken als in de zaak. In een oud herenhuis met een huiselijke sfeer en authenticiteit, bereid je je voor op een gezellige avond tafelen en dineren. De persoonlijke touch van de uitbaters zorgt ervoor dat Cucina Marangon zeker en vast een plekje krijgt in de favoriete adresjes van Cedric.

Cedric Paquet © Kris Vlegels
Turnhout
Royal Belgian Caviar © Kris Vlegels
Restaurant Hert
Restaurant Hert

Wanneer de zon dan toch eens tevoorschijn weet te komen, trekt Cedric naar Miraneau. Op de oude kaai vlak bij de productiehuizen van Royal Belgian Caviar vind je dit knusse terras langs het water. Over de kaai heb je een panoramazicht over de torens. Het is een heel toegankelijke en klassieke bistro, zoals iedereen er wel een kent.

Dichtbij Miraneau vind je een plek waar Cedric dan weer in de wintermaanden te vinden is: Gustaaf Klimt. Deze overdekte hotspot is recent omgebouwd naar een exclusieve boulderruimte. Hier doe je aan muurklimmen zonder touwen, maar dan minder hoog en beschermd door een ruimte vol met matten. Het is een unieke uitstap voor iedereen, zowel de jeugd als de ouderen. Het is heel toegankelijk en alternatief, net waar Cedric wel eens van kan genieten. Voor de mensen die niet zo warm worden van een sportuitstap: Bij de bar van Gustaaf Klimt kan je ook terecht om iets te drinken of te eten.

Alles voor de kids

Wanneer Cedric Paquet op zoek is naar rust, kan hij met zijn kids terecht in Het Stadspark in Turnhout. Om te wandelen, te ontspannen én te picknicken. Midden in het stadsgewoel, de zon op je snuit, dat maakt het allemaal nog wat specialer.

Mocht Cedric me 10 jaar geleden zou hebben meegenomen naar zijn favoriete adresjes in Turnhout, had het Stadspark waarschijnlijk zijn lijst niet gehaald. Maar life happens, dus ook daar is verandering in gekomen. Middenin het park heb je tijdens lente- en zomermaanden de mogelijkheid om met minitreintjes te rijden bij Stoomgroep Turnhout. Volgens Cedric is het een waanzinnig mooie ervaring voor kinderen om te beleven, mede dankzij de mogelijkheid om de treintjes ook effectief te berijden. Om de ervaring voor de kleinsten zo echt mogelijk te maken, is er een loket, een seingever en kaartjesknipper om de authentieke treinbeleving tot leven te brengen. Het is dan ook niet alleen uniek in de Kempen, maar ook in België kan je nergens anders terecht voor zo’n unieke uitstap. Niet alleen voor kinderen is het een leuke trip, want ook als volwassenen kan je plaats nemen op een van de treintjes.

Gustaaf Klimt
Stoomgroep Turnhout

Het is natuurlijk niet makkelijk, met kinderen op stap gaan. Ook op restaurant kan het soms moeilijk worden. Net daarom is ook Pique-Nique een heel klein, fijn adresje in het hart van Turnhout, waar Cedric met een lach de kinderen heen neemt. Het makkelijk bereikbare restaurant, barretje, bistro, of hoe je het wil noemen, is een verborgen parel in de Kempen die dringend wat meer aandacht verdient. Opgelet: wees er op tijd bij, want het restaurant is niet elke dag geopend.
Wat Pique-Nique nu net zo speciaal maakt, is de eigenheid van de zaak. De chef en zijn assistent doen alles met z’n tweeën. Zowel het bereiden van de gerechten als de bediening! Dankzij de unieke kleinschaligheid is er dus rechtstreeks contact met de chef. Hij luistert dus naar al jouw persoonlijke noden. Cedric: ‘In het begin hadden ze geen kindergerechten. De chef heeft toen ter plekke een eigen pasta in elkaar gestopt. Kinderen blij, papa blij, chef blij.’

Hij neemt ze ook vaak mee naar een plek, iets verder weg uit de stad, waar je kan kennismaken met Moeder Natuur zoals nergens anders. De uitkijktoren in het Turnhoutse Vennengebied, biedt een uitzicht over de verschillende velden en weides in de omgeving. Ideaal voor zowel volwassenen als kinderen. En dan weet Cedric weer waarom hij ooit zo verliefd op Turnhout is geworden.

Overnachten in Turnhout

Nood aan een weekendje weg of midweek in de Kempen? Turnhout heeft meer dan genoeg te bieden om je enkele dagen te entertainen! Ook bij het zoeken naar een fijne overnachting heb je voldoende opties om uit te kiezen; elk op uniek op z’n eigen manier:

Cachet de Cire: Cachet de Cire biedt een ongeëvenaarde locatie in Turnhout! Gelegen vlakbij het trein- en busstation en op korte loopafstand van de Grote Markt, de nieuwe jachthaven, Cultuurhuis de Warande, diverse musea, winkelstraten en supermarkten; tussen alle hippe plaatsen waar je tijdens een weekendje weg heen wilt dus! 

Hotel Corsendonk Turnova: Het nieuwste viersterrenhotel van Corsendonk ligt in het levendige nieuwe stadsdeel nabij de Grote Markt. Het hotel beschikt over 97 kamers, waaronder drie suites en vier rolstoeltoegankelijke kamers. Inclusiviteit is namelijk van groot belang! Het hotel combineert oud en nieuw door het historische postgebouw in het ontwerp te integreren. Gasten kunnen ontspannen in de wellness, en een conferentieruimte is beschikbaar voor vergaderingen.

B&B Svilla: Deze voormalige B&B is omgetoverd tot een luxe vakantiewoning, waar maar liefst 26 personen kunnen verdwalen! De unieke locatie is perfect voor groepen vrienden, familie of collega’s. Met 9 stijlvol ingerichte kamers, elk met een eigen badkamer, biedt de woning het hoogtepunt van luxe, rust en comfort. Het prachtige design en de moderne faciliteiten maken het de ideale plek om te ontspannen en tot rust te komen tijdens jouw weekendje weg in de Kempen.

Door: Rens Oosterlinck
Meer inspiratie vind je op de website van Kempen.

Het Stadspark
Pique-Nique
Pique-Nique

Ontdek nog meer artikels over ...