Tijdens de editie 2024-2025 doen maar liefst 73 getalenteerde chefs, uit 70 restaurants, mee met Jong Keukengeweld. Een opvallende 10% daarvan toont hun gastronomische kunsten op Kempense bodem. Van begin oktober tot en met 10 november kun je bij deze chefs genieten van een betaalbare, maar verfijnde maaltijd. Met zorgvuldig samengestelde menu’s waarbij de rijke smaken van de regio centraal staan. Voor wie geen vlees of vis eet, is er altijd een vegetarisch alternatief beschikbaar. Er wordt bovendien rekening gehouden met eventuele allergieën, mits je deze vermeldt bij de reservatie.

De Kempense chefs van Jong Keukengeweld 2024-2025

Pieter Coomans – Wingerd, Vorselaar

Restaurant Wingerd is ‘speciaal’, in de beste betekenis van het woord. Het is een omakase-restaurant, wat betekent dat de chef de volledige leiding neemt over jouw ‘verrassingsmenu’. Chef Pieter Coomans staat bekend om zijn atypische gerechten en aparte combinaties met gefermenteerde en lokale producten. Achter de schermen werken ze zeer duurzaam en volgens het ‘zero waste’-principe.

Matthias Dufraing – Bink, Turnhout 

In een voormalige drukkerij in Turnhout blaast Matthias Dufraing het industriële pand nieuw leven in met zijn trendy restaurant Bink. Met zijn open keuken en een jong, gedreven team, laat hij de eenvoud en puurheid van producten spreken. Zijn basis ligt in de Franse keuken, maar hij speelt graag met subtiele Aziatische invloeden, wat zorgt voor verrassende smaaksensaties.

Lawrence Elliott – De Kleinen Bistro, Malle

Bij De Kleinen Bistro in Westmalle plukt chef Lawrence Elliot zijn groenten zelf, rechtstreeks uit de pluktuin om de hoek. Dit zorgt voor een voortreffelijke versheid en een sterke connectie met de seizoenen. Zijn focus ligt op eerlijk en lokaal eten, waarbij hij werkt volgens het ritme van de natuur. De gerechten worden op een laagdrempelige manier gepresenteerd, waarbij de pure smaken van de producten centraal staan.

Pieter Coomans – Wingerd, Vorselaar 
Jong Keukengeweld
Matthias Dufraing – Bink, Turnhout
Lawrence Elliott – De Kleinen Bistro, Malle 

Alex Verhoeven – Hert, Turnhout 

Op de 18e verdieping van de Turnovatoren in Turnhout biedt Hert een verfijnde gastronomie en een prachtig uitzicht over de Kempen. Chef Alex Verhoeven werkt uitsluitend met de beste seizoensgebonden producten en levert gerechten af die niet alleen in smaak, maar ook in eenvoud schitteren. Hier draait alles om lekker eten, zonder poespas. Het spectaculaire, zeventig meter hoge uitzicht, is de kers op de taart.

Alex Verhoeven – Hert, Turnhout 
Jong Keukengeweld

Jordy Ruijsen – Roosendaelhof, Geel 

In het historische Roosendaelhof in Geel, een romantische B&B, serveert Jordy Ruijsen gerechten die bol staan van smaak en kwaliteit. De korte keten is hier geen hol begrip maar een bewuste keuze om lokale boeren te ondersteunen en verse producten op het bord te toveren.  

Dimitri Peeters – Woods, Geel

Woods is een kleinschalig en intiem huiskamerrestaurant in Geel. Chef Dimitri Peters serveert eerlijke gerechten waarin het pure product centraal staat. De houtskooloven voegt een extra grillsmaak toe. Met slechts 20 plaatsen en een warme, gezellige sfeer voelt elke gast zich hier meteen thuis.

Yoshi Mariën – Hertebos, Schilde 

Ook in Schilde vinden we een huiskamerrestaurant met 20 plaatsen: Hertebos, waar chef Yoshi Mariën zorgt voor een warme, gezellige sfeer en persoonlijke bediening. De seizoensgebonden gerechten zijn van topniveau, dat je maar in bitter weinig huiskamers zal aantreffen. En de kleinschaligheid is hun grootste troef!

Jordy Ruijsen – Roosendaelhof, Geel 
Jong Keukengeweld
Dimitri Peeters – Woods, Geel 
Yoshi Mariën – Hertebos, Schilde

Zowel jong als oud steekt hier z’n voetjes onder tafel 

De tafeltjes bij deze jonge topchefs zijn bijzonder gewild, en dat is volkomen begrijpelijk! Dit is de kans om de creativiteit van Vlaanderens nieuwste culinaire talenten te ontdekken. Hun unieke gerechten en verrassende smaakcombinaties zullen ieders zintuigen prikkelen. Voor iedereen onder de 35 jaar is het mogelijk om online te reserveren via jongkeukengeweld.be/chefs.

Ook voor wie ouder is dan 35 jaar zijn er mogelijkheden. Je kunt rechtstreeks bij de restaurants reserveren en genieten van de heerlijkheden op het menu. Hoewel de speciale voordelen van de campagne niet voor jou van toepassing zijn, zijn de deuren van deze restaurants open voor iedereen. Dus waar wacht je nog op?

Door Lola Vanhee.
Foto’s: Gregory Van Gansen/Imagetting

Ontdek nog meer artikels over ...