Luv L’Oeuf (Gent)
‘Een gloednieuwe zaak in het culinaire hart van Gent, de Nederkouter. Eindelijk een ontbijtzaak die wafels met brie serveert! Maar ook vooral eindelijk schaamteloos ontbijt. Genoeg met al die overdreven gezonde dingen. Je kan er trouwens de hele dag terecht voor ontbijt, ideaal als je de avond ervoor wat blijven plakken bent.’
https://luvloeuf.com/nl

Stek (Gent):
‘Mijn hyperactieve zelve heeft nood aan veel koffie. Heel. Veel. Koffie. En daar spring ik graag Stek voor binnen. Schoon interieur, vriendelijke mensen en goede koffie. Ze hebben een terras voor de zonnige dagen, de lunch smaakt en de keet staat vol planten. Die je trouwens ook kunt kopen. Af en toe houden ze er ook een expo.’
https://www.facebook.com/stekgent/?fref=ts

’t Frietkotje (Oostduinkerke)
‘Geert, de uitbater van dit Oostduinkerks frietkot, is een lokale legende. Qua interieur en zo moet je hier geen te zotte dingen verwachten maar het is wel DE plek om een kakaatje te eten. Zo noemen de locals de befaamde kaassoufléburger toch. Een Bicky Burger maar in plaats van vlees een kaaskroket. En de garnaalvissers zijn ook niet ver weg.’
http://www.frietkotje.be

The Robot Show (Tokio)
Waarschijnlijk de meest waanzinnige food experience die ik ooit had. Je krijgt een bak ondermaatse sushi en een Japans biertje voorgeschoteld, maar eigenlijk draait alles rond de show. Halfnaakte vrouwen, verkleed als ridders, die op samurai-robotten ten strijde trekken tegen mechanische dinosaurussen en panda’s terwijl Gagnam style door de boxen knalt en de zaal vol zit met overenthousiaste Japanse zakenmannen. ADHD much?’
http://www.shinjuku-robot.com/pc/system.php?lng=en

Da Michele (Napels)
‘Geen reis zonder pizza. Geen leven zonder pizza eigenlijk. Ik eet al pizza sinds ik de eerste keer Ninja Turtles zag dus ondertussen ben ik al bijna ‘connoisseur.’ En de beste pizza die ik ooit at, dat was in Da Michele te Napels. Uuuuren aanschuiven, twee opties en een duf interieur. Maar wat… een… pizza! Die smaak, die perfecte korst, de gedrevenheid van de chefs. Op en top.’
http://www.damichele.net

Check de blog van Niel voor je dagelijkse portie escapisme: www.tjoolaard.be

© Liske Vercauteren