Wil je graag een makkelijke maaltijd op tafel? Kies in de supermarkt eens voor een zakje gnocchi, te vinden bij de droge kruidenierswaren zoals pasta en rijst. Ze bewaren heel lang in de kast en zijn jouw redding als je geen inspiratie hebt. We doen er groenten bij en worst en tada! Een heerlijke ovenbereide maaltijd.
Wat hebben we nodig:
1/6 knolselder, geschild en in blokjes gesneden
2 rode uien, in partjes gesneden
1/2 butternut, geschild en in blokjes gesneden
1/4 bloemkool, in roosjes verdeeld
enkele takjes verse tijm, geritst en fijngehakt
olijfolie
peper en zout
1 zak gnocchi
3 boerenworsten
parmezaan
Hoe gaan we te werk:
Verwarm de oven voor op 230°C. Zet een bakplaat klaar, die je lichtjes ingestreken hebt met olijfolie.
Leg de knolselderblokjes samen met de rode ui, butternut, bloemkoolroosjes en gnocchi op de bakplaat.
Strooi de tijm over de groentjes en kruid met peper en zout.
Zorg dat alles in één laag ligt.
Nijp stukjes van de worsten (gooi de darmen weg) en verdeel ze over de groenten.
Besprenkel met wat extra olijfolie en hussel goed door elkaar.
Schuif de bakplaat 25 min in de hete oven.
Rasp wat verse parmezaan over het ovengerecht en dien op met krokant brood.
TIP:
Een winterse versie kan natuurlijk ook. Dan werk je met gehalveerde spruitjes en blokjes pastinaak tussen de groenten.
Kies voor een lekkere worst, zoals Italiaanse venkelworsten of Spaanse chorizo. De sappen die uit de worsten komen, geven extra smaak aan de groenten.
Je kan de bakplaat de eerste 10 min afdekken met aluminiumfolie, zodat de groenten de tijd krijgen te garen zonder te veel te kleuren.
Recept en styling: Cathy Van de Moortele.