De allerlekkerste asperges komen ook dit jaar natuurlijk uit Limburg. Ze worden met liefde en passie geteeld op 332 hectare grond, van de in totaal 517 hectare aan asperge grond die Vlaanderen rijk is.
Met dit recept voor tagliatelle met asperges en zalmfilet zet jij in een mum van tijd een gerecht op tafel waar het hele gezin van zal watertanden. De witte asperges zijn botermals en smelten letterlijk op je tong. Dankzij de dikte van de slierten kan de tagliatelle prima worden gecombineerd met de romige saus en de lekker vette zalm. Het gerecht vormt een mooie eenheid en een ware smaakexplosie in je mond.
Dit gerecht is een plaatje om te zien en past daardoor perfect bij een zeer speciaal paasdiner. De zachte en milde smaak van de zalm, het zoete van de asperges en de romige tagliatelle saus zorgen voor een plezante smaak in je mond. Het gerecht is werkelijk een plaatje om te zien en past perfect bij een feestelijk gedekte paastafel. Dat zal zeker en vast heerlijk smaken! Kijk hier voor nog veel meer overheerlijke paasmenu recepten om je met Pasen mee uit te leven in de keuken.
(Lees verder onder de foto.)
Wat heb je nodig? (4 personen | Bereidingstijd: 25 min | 727 kcal/pp)
2 sjalotjes
1 schaal met witte asperges geschild (500 gr)
1 el kappertjes
350 gr tagliatelle
50 gr roomboter
250 ml melk
1 pakje mix voor tagliatelle roomsaus (70 gr)
2 stukken zalmfilet zonder huid (à 255 gr)
2 el tuinkers
Here we go.
- Snipper de sjalotjes fijn, snijd de asperges in schuine stukjes van 1 cm en hak de kappertjes grof.
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de asperges in 8 minuten beetgaar.
- Smelt de helft van de boter in een sauspan. Fruit de sjalot in 2 minuten. Voeg 250 ml water, de melk en het zakje sausmix toe.
- Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng hem al roerend aan de kook en kook de saus 2 minuten.
- Smelt ondertussen de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de zalmfilets met peper. Bak ze in 2 tot 3 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar.
- Giet de pasta en de asperges af en meng ze met de kappertjes door de roomsaus.
- Verdeel de tagliatelle over de 4 borden. Leg de zalmfilets erbij en bestrooi het geheel met de tuinkers. Breng het geheel op smaak met wat peper.
Laat het je smaken! Wij wensen je alvast een vrolijk Paasfeest.
Wil je niet alleen een paasdiner, maar ook een lekker paasontbijt maken? Op jumbo.com vind je smakelijke inspiratie voor de leukste, lekkerste en makkelijkste recepten voor Pasen. #stayjuned