Het concept is eigenlijk heel eenvoudig maar tegelijk zeer innovatief. Djar is een alternatief voor de klassieke lunch. “Heel wat werknemers hebben ‘s ochtends vaak niet de tijd en de energie om een gezonde verse lunch in elkaar te boksen. Tegelijk zijn ze het beu om iedere dag boterhammen of een belegd broodje te eten. Er was duidelijk nood aan een gevarieerder lunchaanbod.” Om dit gat in de markt op te vullen, is Daniëlle er. Ze vult glazen bokaaltjes met smaakvolle, unieke gerechtjes. Verfijnde combinaties van verse seizoensgroenten. Wij proefden er eentje met couscous, avocado, halloumi, courgette, bladspinazie, mango en appel, afgewerkt met een Griekse dressing… Shake it, eat it, feel it!
Handmade
Nu rijst ongetwijfeld de vraag of je met zo’n Djar dan een stevige lunch achter de kiezen hebt? Wij bevestigen met een volmondige ja. In een normale Djar krijg je een krachtige, gezonde lunch van ongeveer 390 gram, voor zo’n 10,50 euro. Elke djarpot wordt door Daniëlle eigenhandig samengesteld en afgewogen. “Mijn eigen experimentjes zijn de basis van Djar. Bij elk recept stel ik me de vraag of het in een Djarpot zou passen. En dat is heel vaak het geval. Er zijn zo ongelofelijk veel mogelijkheden en dat maakt het net zo leuk. Ik geef met mijn Djarlunches altijd een deeltje van mijn persoonlijkheid mee.”
Creatief idee
Het idee ontstond nadat enkele vrienden haar aanspoorden om op zoek te gaan naar een alternatief voor de klassieke lunch. “Tijdens een afterwork kreeg ik in een klein bokaaltje een burrata met tomaat aangeboden. Diezelfde nacht, in mijn slaap, schoot het idee van Djar me te binnen. Omdat koken echt mijn passie is, besloot ik mijn gut feeling te volgen en zo ging de bal aan het rollen. Via KBC Start it kreeg ik een mentor ter ondersteuning van mijn project. En nu het echt serieus wordt, is er geen weg meer terug hé (lacht).”
Interesse
Ondertussen hebben al heel wat Gentse bedrijven bij Djar een bestelling geplaatst. Van industriële bedrijven zoals Ablynx tot hippe, jonge bedrijven zoals StoryMe of Teamleader. “Ik vind het heel leuk dat er zoveel werknemers voor open staan. Voor mij is het een goed teken dat ze eens iets anders willen uitproberen. Al is het wel mijn bedoeling om er een wekelijkse continuïteit in te krijgen, waarbij werknemers in groep bij Djar bestellen. Dat creëert een samenhorigheidsgevoel. Één dag in de week samen lunchen: Hooray, it’s djarday!”
Lege glazen potten
Je lege glazen pot levert geen statiegeld op en hoef je dus niet terug te brengen. De bokaal zit inbegrepen in de prijs, waardoor je zelf kiest wat je ermee doet. “Ik wil graag een community ontwikkelen. Ofwel door op mijn blog toffe tips te geven wat je zoal kunt doen met een lege djar. Of door de wederkerigheid aan te moedigen en de bokaaltjes terug mee te nemen bij de volgende levering.”