‘Zee van Smaak’ stond dit jaar in het teken van de Noordzeegarnaal, samen met de seizoensgebonden Noordzeevissen schartong en pladijs.

june. zette gedurende zes weken mee haar schouders onder de actie en stelt de vijf verschillende kustchefs voor die het beste gerecht bereidden met Noordzeegarnaal.

Vandaag is dat chef Jens Lefevere van Bistronomie Eglantier in Oostduinkerke, een restaurant dat onterecht en lang onder de radar is gebleven. Het hoort tot het boutique hotel Hof ter Duinen en koos voor de aanpak van een luxebistro, met onder meer styling door topdesigner Lieven Musschoot.
Chef Lefevere werkt uitsluitend met dagverse producten uit de zee of uit de polders. Lekkers uit de Noordzee krijgt een prominente plaats op de kaart: naast zeetong, tarbot en griet is er bijvoorbeeld ook aandacht voor de minder bekende vissen als pieterman en heek. Voor de wedstrijd Proef de Noordzeegarnaal werd schartong onder kaaskorst gegaard, en geserveerd met garnalen, bulgur, venkel en nantuasaus.

Bistronomie Eglantier
Albert I Laan 141
8670 Koksijde-Oostduinkerke
058/73.63.73

Reserveren is aan te raden. Alle deelnemende restaurants en het Zee-van-Smaak-gerecht dat ze serveren, zijn te vinden via deze website.

Foto’s: © Atelje D, Jan D’hondt

Eglantier

Ontdek nog meer artikels over ...