‘Zee van Smaak’ stond dit jaar in het teken van de Noordzeegarnaal, samen met de seizoensgebonden Noordzeevissen schartong en pladijs.

june. zette gedurende zes weken mee haar schouders onder de actie en stelt de vijf verschillende kustchefs voor die het beste gerecht bereidden met Noordzeegarnaal.

Vandaag is dat chef Jessica Vansever van Restaurant Yelo in Wenduine, een van de weinige lady chefs aan de Noordzee.
Yelo (van Jessica en Lorenzo) oogt knus en modern, al te nieuwsgierige blikken worden geweerd door elegante ebbenhouten jaloezieën. Binnen worden warme oranje tinten en cognackleuren afgewisseld met Scandinavisch hout en een paar foto’s van de zee. Uit de open keuken kringelt de geur van gebakken pladijs, het gerecht voor de actie, dat wordt afgewerkt met handgepelde garnalen, open ravioli en spinazie. Yelo geurt naar mediterraan vakmanschap en noordzeegastvrijheid.

Restaurant Yelo
Pauwaertstraat 13
8420 Wenduine (De Haan)
050/73.63.73

Reserveren is aan te raden. Alle deelnemende restaurants en het Zee-van-Smaak-gerecht dat ze serveren, zijn te vinden via deze website.

Foto’s: © Atelje D, Jan D’hondt

Yelo

Ontdek nog meer artikels over ...