Koffie met een verhaal: Rush Rush

Koffieliefhebbers opgelet! Bij Rush Rush ben je aan het juiste adres voor de perfecte aeropress koffie. Eigenaar Simon is een ware kampioen in zijn vak – hij won niet alleen de Belgische Aeropress Championships in 2018 en 2022, maar behaalde ook een tweede plek tijdens de wereldkampioenschappen. De focus ligt hier op eerlijke, seizoensgebonden koffie van de eigen branderij in de Antwerpse buitenwijken. Naast koffie kan je er ook genieten van een klein maar verfijnd ontbijt- en lunchmenu. Tip: de huisgemaakte cakes en pastis zijn niet te missen!

— Adres: Kasteelpleinstraat 42

Een stukje historie: Bakkerij Goossens

Sinds 1884 is Bakkerij Goossens een begrip in Antwerpen. Deze charmante, traditionele bakkerij is klein, maar beroemd om haar versgebakken brood en gebak. Verwacht een rij buiten de deur, maar geloof ons: het wachten is de moeite waard. Proef zeker de ‘roggeverdommeke’, een typisch Antwerps roggebrood verrijkt met krenten, rozijnen en boter. Perfect als ontbijt of als snack tijdens je stadswandeling.

— Adres: Korte Gasthuisstraat 31

Ontbijten en logeren: Charlie’s Antwerpen

Of je nu trek hebt in een lichte hap of een uitgebreid ontbijt, bij Charlie’s Antwerpen zit je goed. Begin je dag met een van hun vier verschillende ontbijtopties, van een simpele croissant met roerei tot het luxueuze Charlie’s Deluxe Ontbijt met alles erop en eraan. De gezellige sfeer nodigt je uit om wat langer te blijven hangen en eventueel een heerlijke lunch of zelfgemaakte desserts te proeven. Het mooie? Alles kan ook glutenvrij bereid worden. Bovendien kan je hier overnachten in hun stijlvolle logies, ideaal voor een weekendje weg.

— Adres: Volkstraat 66

Frites Atelier: De friet opnieuw uitgevonden

Frites Atelier tilt de Belgische friet naar een hoger niveau. Hier proef je niet zomaar frieten, maar een culinaire ervaring. Denk aan smaakcombinaties zoals Parmezaan en basilicum, Vlaamse stoverij en Indonesische satésaus. De frieten worden subtiel op smaak gebracht met zout uit zeekraal, wat voor een extra verrassende twist zorgt. Dit is een moderne ode aan de klassieke friet.

— Adres: Korte Gasthuisstraat 32

© Vincent van den Hoogen
Antwerpen
Antwerpen
© Vincent van den Hoogen

Dineren in stijl: Fiera

Wil je eens echt uitpakken tijdens je bezoek aan Antwerpen? Dan moet je bij Fiera zijn. Dit schitterende restaurant is gevestigd in de 16e-eeuwse Schippersbeurs en biedt een verfijnd menu geïnspireerd door wereldse smaken. Of je nu gaat voor de Belgische klassiekers of internationale gerechten, elk bord straalt vakmanschap en elegantie uit. Een absolute aanrader voor een romantisch diner of een feestelijke avond.

— Adres: Schoenmarkt 35

Overnachten met een creatieve twist: YUST

Zoek je een plek om te overnachten die meer biedt dan alleen een bed? YUST bied je logies met kunst, workshops en gezellige avonden op het dakterras. Van gedeelde slaapzalen tot privékamers, er is voor ieder wat wils. Hier kan je locals en medereizigers ontmoeten tijdens de vele evenementen of gewoon genieten van een drankje in de hippe bar. Perfect voor de moderne reiziger die houdt van een unieke ervaring.

— Adres: Coveliersstraat 6

Betaalbaar verblijven: Citybox

Ben je op zoek naar een fijne, betaalbare plek om te overnachten zonder in te leveren op stijl? Citybox is precies wat je zoekt. Elke kamer heeft een eigen badkamer en sommige kamers hebben zelfs een balkon. In de zomer verandert hun achtertuin in een gezellige terrasruimte, ideaal om even bij te komen na een dag vol stadsavonturen. Ontbijt kan je verkrijgen bij het aangrenzende partnercafé.

— Adres: Molenbergstraat 9

Of je nu aangetrokken wordt door de rijke geschiedenis, het levendige kunstleven of de heerlijke keuken, Antwerpen heeft voor iedereen iets in petto. Van charmante, traditionele bakkerijen en hippe koffiebars tot toprestaurants en stijlvolle plekken om te overnachten, deze stad weet keer op keer te verrassen. Wil je het beste uit je bezoek halen? De reisgids ‘Why Should I Go to Antwerp’ is je perfecte metgezel. Boordevol tips over verborgen parels, trendy eetplekken en unieke ervaringen zorgt deze gids ervoor dat je de stad ontdekt als een local. Vergeet onderweg niet de lokale sfeer op te snuiven en je te laten meevoeren door de charme van Antwerpen. Want wie eenmaal de weg naar deze stad heeft gevonden, zal altijd redenen hebben om terug te keren.

Door Lola Vanhee.

Ontdek nog meer artikels over ...