Nog tot 15 oktober presenteren 88 kustchefs het beste uit de Noordzee onder de noemer ‘Zee van Smaak’. Dit jaar staat de Noordzeegarnaal centraal, samen met de seizoensgebonden Noordzeevissen schartong en pladijs.

june. zet mee haar schouders onder de actie en stelt de vijf verschillende kustchefs voor die het beste gerecht bereidden met Noordzeegarnaal. Vandaag zijn dat chef Sébastien Vandenbussche en uitbater Shannah Zeebroek van Café du Parc in Oostende, een instituut met een even beroemde als beruchte geschiedenis. Een ‘heritage setting’, heet dat dan in best geloofwaardige gespecialiseerde architectuur.
Het Hotel du Parc en de bijhorende brasserie waren gedurende decennia een thuis voor generaties mensen, van zakenlui tot Oostendse Jannen-met-de-pet. Maar hoe knap façade en interieur de tijd des tands doorstonden, uit de keuken kwamen niet altijd de meest geruststellende gerechten. Dat veranderde volledig met de komst van Shannah Zeebroek, die ondernemen door hart en aderen heeft gutsen. Zij trok de jonge chef Sébastien Vandenbussche aan, en geleidelijk aan upgradeden zij de menukaart naar een hoogstorigineel kunststukje met lokale producten. Terroir, dat hoef je Zeebroek niet meer uit te leggen.

Voor de wedstrijd rond de Noordzeegarnaal werd een schitterende nieuwe versie van de klassieke garnalencocktail uitgewerkt, met uiteraard handgepelde garnaal, maar ook een heel frisse tomatenbisquecompote, gekonfijte eidooier en cocktailsaus. Daarbij wordt een Oud Bruin bier van ’t Verzet aangeraden, en dat vinden wij een perfecte combinatie.

Reserveren is aan te raden. Alle deelnemende restaurants en het Zee-van-Smaak-gerecht dat ze serveren, zijn te vinden via deze website.

Café du Parc
Marie-Joséplein 3
8400 Oostende
059/70.16.80
hotelduparc.be

Foto’s: © Atelje D, Jan D’hondt

Café du Parc
Café du Parc

Ontdek nog meer artikels over ...