Nog tot 15 oktober presenteren 88 kustchefs het beste uit de Noordzee onder de noemer ‘Zee van Smaak’. Dit jaar staat de Noordzeegarnaal centraal, samen met de seizoensgebonden Noordzeevissen schartong en pladijs.

june. zet mee haar schouders onder de actie en stelt de vijf verschillende kustchefs voor die het beste gerecht bereidden met Noordzeegarnaal. Vandaag is dat chef Stijn Bauwens van De Kruidenmolen in Klemskerke (De Haan), dat al vele jaren een van de meest gerenommeerde restaurants is aan De Kust. Bauwens pleit voor een no nonsense keuken met een kaart vol klassiekers en enkele meer speelse creaties, waarbij de liefde voor het product prioriteit is. Met zijn bereiding van garnaalkroketten kreeg de chef in een populaire Vlaamse krant nog de absolute maximumscore.

Stijn Bauwens bereidde voor de wedstrijd een ‘smeus’ met huisgepelde garnalen, een vogelnestje van kataifi, een gepocheerd kwarteleitje, een hazelnoot-mousseline en gefrituurde garnalenkoppen. Het is een vintage Bauwens-recept: sterke, klassieke smaken rond kraakverse kwaliteitsproducten met een modieuze knipoog en visuele schoonheid. De gefrituurde koppen geven het gerecht ‘bite’ en smoel, ze tonen aan dat er manieren zijn om de Noordzeegarnaal in z’n geheel te gebruiken.

Reserveren is aan te raden. Alle deelnemende restaurants en het Zee-van-Smaak-gerecht dat ze serveren, zijn te vinden via deze website.

De Kruidenmolen
Dorpsstraat 1
8420 Klemskerke
T 059/23.51.78

Foto’s: © Atelje D, Jan D’hondt

Kruidenmolen
Stijn Bauwens

Ontdek nog meer artikels over ...