Van 15 september tot 15 oktober presenteren 88 kustchefs het beste uit de Noordzee onder de noemer ‘Zee van Smaak’. Dit jaar staat de Noordzeegarnaal centraal, samen met de seizoensgebonden Noordzeevissen schartong en pladijs.
june. zet mee haar schouders onder de actie en stelt de vijf verschillende kustchefs voor die het beste gerecht bereidden met Noordzeegarnaal. Vandaag is dat chef Gregory Slembrouck van The Eatery in Oostduinkerke, dat in de kleine boutique B&B Per Sea huist. The Eatery is geen traditioneel restaurant. Je eet er zes of negen gangen voor respectievelijk 69 of 99 euro, wat een koopje is. Partner Cathy Verbeeke pairt de gerechten met een aantal bijzondere (en democratische) wijnen. In het menu van deze maand vind je o.a. een bereiding met griet, en uiteraard het winnende gerecht van de wedstrijd, garnalen met Brusselse wafel, plankton en tomaat.
Chef Gregory slaagde erin om met alle ingrediënten van de traditionele zoete Brusselse wafel een hartige versie te maken: het geheel smaakt onwaarschijnlijk complex door de bouillon die van de schalen werd getrokken en verwerkt in de toef slagroom. In plaats van poedersuiker werd een met gemalen en geroosterde garnalenkoppen verrijkt zout gebruikt. Plankton en tomaat geven het gerecht zoet en umami, en de verse garnalen zorgen voor beet en sappigheid.
The Eatery is een huiskamerrestaurant en hoort tot de B&B Per Sea. Ook niet-gasten zijn van harte welkom. Zee van Smaak-actie, van 15 september tot 15 oktober 2024. Reserveren is aan te raden. Alle deelnemende restaurants en het Zee-van-Smaak-gerecht dat ze serveren, zijn te vinden via deze website.
The Eatery
Albert I laan 166
8670 Oostduinkerke
T 0472/65.98.25
Foto’s: © Atelje D, Jan D’hondt