Terland Beach

Terland Beach is het privéstrand en de strandbar van Terhills Resort by Center Parcs in Dilsen-Stokkem. Vlij je neer op een van de luxueuze strandbedjes die je vooraf reserveert en je kijkt uit op een van de mooiste panorama’s van de streek. Dorst gekregen na een frisse plons in het water? Aan de gelijknamige bar bestel je drankjes en nacho’s voor de hele familie. Wie niet zo graag met de voeten in het zand zit, kan aan een van de tafeltjes in de schaduw terecht, vergezeld door een DJ die de beste beats op je loslaat.
Nationaal Parklaan 1, 3650 Dilsen-Stokkem.

Paalse Plas

De Paalse Plas in Beringen is een recreatiedomein van maar liefst 40 hectaren groot waar zowel zonnekloppers, sportliefhebbers als waterratten aan het juiste adres zijn. Op het domein bevindt zich onder andere een speel- en ligweide en een beachvolleybalveld. Het strand en de afgebakende zwemzone zijn nog de hele maand augustus open. Kinderen raken hun energie kwijt op de speelweide en in de piratenspeeltuin met groot piratenschip. Iets eten en drinken doe je in het nabijgelegen fietscafé.
Holststraat z/n, 3583 Beringen.

zonnebaden
Paalse Plas © Julie Gielen
Paalse Plas © Mine Dalemans
zonnebaden
De Plas Houthalen © Visit Limburg – L. Lenaerts

De Plas Kelchterhoef

Op De Plas in Houthalen-Helchteren is het ultiem genieten van een dagje uit voor het hele gezin. Het gebied heeft een zandstrand en een zwemvijver van maar liefst 20 hectaren groot. Als de groene vlag wappert in de grote vakantie, mag je er de waterrat in jezelf loslaten in de afgebakende zwemzone. Zelfs als je niet kan zwemmen is De Plas een heerlijk gebied om te vertoeven. Zo zijn er enkele foodtrucks aanwezig op het domein en kan je de rust opzoeken door te wandelen of te fietsen rondom de vijver.
Binnenvaartstraat z/n, 3530 Houthalen-Helchteren.

Lommelse Sahara

Het wandelgebied van de Lommelse Sahara beslaat maar liefst 200 hectaren aan zand- en duinenlandschap, groene naaldbossen en een helderblauw meer. De temperatuur klimt hier aardig de hoogte in tijdens zwoele zomerdagen, het wordt niet voor niets het warmste plekje van Vlaanderen genoemd. In tegenstelling tot de andere stranden op dit lijstje is het om gezondheidsredenen niet toegestaan om in het water te zwemmen, pootjebaden of varen. Maar dit maakt het gebied niet minder geliefd bij zonnekloppers. Integendeel, het warme zand blijkt ideaal voor een picknick of om te genieten van de zon in een gehuurde hangmat.
Sportveldenstraat 10, 3920 Lommel.

Dagstrand De Steenberg

In Kinrooi ligt een heus vakantieplekje verscholen in de vorm van een natuurlijke Maasplas. Heerlijk zonnebaden met een goed boek, zandkastelen bouwen in het zand en ijsjes eten: kan een zomerse dag nog beter? Bij dagstrand De Steenberg geniet je van een uitgestrekt wit zandstrand en de zon op je gezicht met een weids uitzicht over de jachthaven. Een frisse duik nemen in de Maasplas is toegelaten wanneer er redders aanwezig zijn.
Dalerweg z/n, 3640 Kinrooi.

Door Chloé Stouten.
Foto bovenaan: Lommelse Sahara © Angelika Van Genechten

Meer inspiratie vind je op de website van Limburg!

zonnebaden
Lommelse Sahara © Visit Lommel
zonnebaden
De Steenberg © Toerisme Kinrooi
zonnebaden
De-Steenberg © Toerisme Kinrooi

Ontdek nog meer artikels over ...