Als populaire auteur en illustrator van kinderboeken is Liesbet Slegers elke dag te vinden achter haar bureau in Herentals; uiteraard met haar vertrouwde tekenpen in de hand. Ze studeerde grafische vormgeving en illustratie aan het Sint-Lucas in Antwerpen en begon, kort na het afstuderen, quasi meteen haar carrière in de wereld van kinderboeken. Iets waar ze tot vandaag nog steeds geen spijt van heeft. Haar unieke stijl – die vooral jonge kinderen aanspreekt – maakt gebruik van eenvoudige figuren en heldere kleuren. Vooral Karel en Kaatje zijn de uitgesproken favorietjes bij de kinderen.

Haar literaire mosterd haalt ze uit de gevoelens van de jongste kinderen. De verhalen zijn uit het echte leven gegrepen, om de kleine lezers iets bij te leren over alledaagse gebeurtenissen en verschillende ‘eerste keren’. De boeken helpen jonge kinderen de wereld om hen heen te begrijpen en de verschillende emoties die ze kunnen ervaren. Want ook voor kinderen zitten er verschillende onverwachte prikkels verscholen in het leven.

Tal van haar titels die gericht zijn op de allerkleinsten zijn reeds vertaald in tientallen talen. Van Chinees over Spaans tot Japans, overal ter wereld kan je een boekje over Karel of Kaatje strikken. Daarnaast schrijft ze ook kinderboeken die wat dieper ingaan op specifieke thema’s. Denk maar aan themaboeken over feestdagen of beroepenboeken over de gekste stielen zoals kaasmaker en imker. Elk kindje kan zijn of haar passie terugvinden in een van haar vele creaties, waar ze meer dan terecht trots op is.

Naast haar werk als auteur en illustrator, geeft Liesbet Slegers ook lezingen in de klaslokalen, waarin ze haar passie voor kinderboeken deelt en anderen inspireert terwijl ze de luisterende kinderen iets bijleert. Maar vandaag deelt ze eenmalig haar passie voor haar eigen stad Herentals, een plek net zo fantasierijk als de boeken die ze op de plank weet te leggen!

Een van de themaboeken die Liesbet Slegers heeft geschreven en geïllustreerd.
Herentals
Liesbet brengt sinds kort ook oudere boeken uit in een nieuw jasje.
De boeken van Karel en Kaatje zijn al in verschillende talen vertaald.

Ontspannen in de groene omgeving van Herentals

Herentals biedt rondom het bruisend stadscentrum een aantal prachtige groene plekken om te wandelen en te fietsen tijdens je weekendje weg in de Kempen. Op slechts een steenworp afstand van het historische Begijnhof vind je het betoverende speelbos, een ideale plek voor zowel ontspanning als avontuur. Dit bos nodigt uit tot eindeloze speelmogelijkheden voor kinderen en rustige wandelingen voor volwassenen, allemaal omgeven door het rustgevende groen.

De groene zones rondom het centrum van Herentals bieden tal van mogelijkheden voor wandelaars en fietsers. Zo heb je de Kempense Heuvelrug en de valleien van de Kleine Nete en Aa. Tientallen paden slingeren door weelderige bossen en langs schilderachtige beekjes, waardoor elke wandeling een verfrissende ervaring wordt. Of je nu een korte wandeling wil maken of een lange fietstocht plant, de natuurgebieden rondom Herentals bieden voor ieder wat wils.

Het begijnhof in Herentals.
Herentals
Herentals zit verscholen tussen het prachtige groen dat de Kempen typeert.

Op smaak geplukt bij Roes

Roes, een gezellig buurtwinkeltje aan de stadsrand van Herentals, is een van de favoriete plekjes van Liesbet om heerlijk verse stukken fruit en groenten te scoren. Hier wordt het fruit dan ook met de grootste zorg en precisie geoogst. Elk stuk fruit wordt geplukt op het moment dat het zijn optimale smaak heeft bereikt, dus niet wanneer dat het beste uitkomt. Dat betekent dat bijvoorbeeld de appels, peren en kersen niet allemaal tegelijk worden geplukt, zelfs niet als ze aan dezelfde boom hangen. Zo’n aanpak vraagt om intensieve arbeid maar ook om extra aandacht van de plukkers. En het resultaat? Dat mag er absoluut zijn volgens Liesbet, die hier wel vaker durft te genieten van de heerlijke aardbeien.
Vennen 4, 2200 Herentals

Herentals
Je kan de verste producten vinden bij Roes in Herentals.
Roes heeft 3 verschillende winkels: één in Herentals, één in Zoersel en één in Oud-Turnhout.
Herentals
Liesbet is hier vaker te vinden dankzij de lokale producten.

Bewegen bij Move ’n More!

Enkele keren per week is de kinderboekenschrijfster in de achtertuin van personal coach Lies Willemsen te vinden. De sportieve duizendpoot biedt de hulp aan verschillende fanatieke sporters met lessen van loopcoaching tot personal training, en ook voor groepsessies kan je hier terecht! Sinds de coronaperiode vinden alle trainingen plaats in de buitenlucht, in de achtertuin van Lies Willemsen, om de ademhaling op de meest natuurlijke wijze te bevorderen. Volgens Liesbet is het dan ook een van de grootste troeven van de personal coach, en de reden waarom ze liever hier heengaat dan naar een groot fitnesscentrum. Met een personal coaching schema hoopt Lies beginnende sporters te motiveren en zich te houden aan een gezonde levensstijl.

Met een holistische benadering zorgt Lies ervoor dat elke sporter zijn of haar fitnessdoelen bereikt op een manier die zowel effectief als plezierig is. Want sporten moet ‘fun’ zijn, en daar staan zowel Lies als Liesbet met volle teugen achter. Haar persoonlijke benadering en expertise maken Lies een unieke coach in Herentals, waar iedereen steeds met een lach terugkeert. Of je nu je eerste stap naar een gezondere levensstijl zet of een ervaren sporter bent die zijn prestaties wil verbeteren, alles wordt op maat gewijzigd. Lies stelt een persoonlijk trainingsprogramma samen dat volledig is afgestemd op jouw doelen en behoeften.
Acacialaan 103, 2200 Herentals

Herentals
Liesbet gaat wekelijks langs bij Lies Willemsen voor een sportsessie.
Alle sessies bij Move ’n More gaan door in de achtertuin van Lies Willemsen.
Herentals
Het is een van de favoriete activiteiten van de schrijfster dichtbij huis.

Een heerlijke koffiepauze bij Gloria

In het centrum van Herentals vind je Gloria, een koffiebar die al snel een favoriete plek is geworden voor zowel locals als bezoekers, Liesbet inbegrepen! Gloria staat bekend om haar warme en uitnodigende sfeer, waar de geur van versgemalen koffiebonen je meteen thuis doet voelen. Hier draait alles om kwaliteit, gezelligheid en het creëren van een plek waar iedereen even kan ontsnappen aan de dagelijkse drukte.

Hier draait het niet alleen om de koffie, maar om de hele ervaring. Het gepassioneerde team van barista’s zet zich in om elke kop koffie perfect te maken, of je nu houdt van een sterke espresso, een romige cappuccino of een smaakvolle latte. Naast koffie biedt Gloria een breed scala lekkernijen. Van versgebakken taarten en gebak tot gezonde ontbijtopties en lichte lunches, er is voor ieder wat wils.
Nonnenstraat 25, 2200 Herentals

De koffiebar Gloria in het centrum van Herentals.
Bij Lornoy kan je de lekkerste melocakes scoren.

Lornoy Chocolatier

In Herentals maakt Lornoy furore met onweerstaanbare melocakes, die inmiddels een ware lokale delicatesse zijn geworden waar je niet omheen kan. Elke melocake van Lornoy is een kunstwerkje, met zorg en liefde handgemaakt om een perfecte balans tussen smaak en textuur te bieden. Want ja, het oog wil ook wat! Deze luchtige marshmallows omhuld met een knapperige chocolade laag zijn een genot voor elke zoetekauw en een perfecte traktatie voor elke gelegenheid. Voor velen in Herentals brengen Lornoy’s melocakes een gevoel van nostalgie en huiselijkheid. En dat is ook voor Liesbet het geval.
Zandstraat 64, 2200 Herentals

Herentals
Ook Liesbet zondigt af en toe door eens te smullen van de heerlijke chocolade!
De melocakes worden op een ambachtelijke wijze bereid.

Overnachten in Herentals

Wie op zoek is naar een fijne overnachting voor een midweek of weekendje weg in de Kempen, hoeft niet verder te zoeken dan de Herentalse regio. Hier heb je een ruime keuze aan gezellige plekjes om de nacht door te brengen terwijl je je voorbereidt op een heerlijk avontuur in de regio!

Camping Domein De Schuur: Beleef de nostalgische kampeersfeer van weleer met het comfort van vandaag op deze rustige familiecamping. Je kan de prachtige omgeving verkenning via het fietsknooppuntennetwerk dat langs het terrein loopt. Daarna kan je volop ontspannen op het sfeervolle terras van de taverne.

Vakantiewoning A Wolf Project: Geniet van rust en ontspanning in dit gloednieuwe, serene en luxe huisje, gelegen in de Herentalse bossen. Dit uniek verblijfje is ontworpen met een diep respect voor de natuur, waar genieten de hoogste prioriteit inneemt.

B&B ’t Convent: B&B ’t Convent verwelkomt alle gasten met open armen. Gelegen in een eeuwenoud begijnhof, biedt een weekendje weg een welgekomen tijd van rust en comfort in het hartje van de stad. Er zijn drie kamers, elk met een unieke sfeer en inrichting, die de historische elegantie van het pand combineren met modern comfort!

Door: Rens Oosterlinck
Meer inspiratie vind je op de website van Kempen.

Ontdek nog meer artikels over ...