Hoe word je als model een full-time worldwide foodblogger? Hoe heeft deze keuze een impact gehad op je leven?
‘Ik begon met mijn blog terwijl ik model was in New York City, omdat ik ontzettend graag mijn foodie-ervaringen wou delen met mijn familie en vrienden in Europa. Foodbloggen was nog maar heel nieuw toen en ik had geen idee dat er zoveel mensen gek op eten waren, net als ik. Het bloggen nam meer en meer tijd in beslag en heeft mijn leven echt compleet veranderd. Dankzij mijn liefde voor eten heb ik de de meest fantastische mensen wereldwijd leren kennen. Daar ben ik dan ook super dankbaar voor.’

Je wou een statement maken met ‘Who said models don’t eat?’ om te bewijzen dat modellen wel eten.
‘De meeste mensen denken dat modellen enkel sla eten. Ik moet toegeven, ik heb altijd geluk gehad dat ik alles kan eten zonder bij te komen. Toch kreeg ik regelmatig de vraag hoe ik toch zo mager blijf. Om de situatie weg te lachen, was de eerste slogan van mijn blog: ‘who said models don’t eat,’ aangezien ik natuurlijk zelf model was en echt alles at.’

 

Ik denk niet dat mijn leven lang genoeg is om ze stuk voor stuk uit te testen

Kook je zelf ook graag?
‘Ik hou absoluut van koken, vooral als het voor mijn zoontje is. Ik kook eenvoudige dingen, maar probeer steeds gebruik te maken van de beste ingrediënten omdat ik vind dat deze een goed gerecht maken of breken.’

Wat zijn wereldwijd je drie favoriete plaatsen om te eten?
‘Als ik er echt drie moet kiezen, wat heel moeilijk is, dan zijn het voor mij het Baskenland, Andalusië en Tokio. Het Baskenland is de geboorteplaats van de nieuwe Spaanse gastronomie en heeft twee van mijn favoriete restaurants, namelijk Etxebarri en Elkano. Andalusië wordt ontzettend hard onderschat en is wat gastronomie betreft eigenlijk nog onbekend in Spanje. Toch vind je hier de beste vis en zeevruchten. En dan is er natuurlijk Tokio, die fenomenale metropool. Ik geloof dat er geen enkele stad ter wereld bestaat waar zoveel restaurants te vinden zijn met die kwaliteit. Ik denk niet dat mijn leven lang genoeg is om ze stuk voor stuk uit te testen!’

Kan de wereld rondreizen je nog boeien, verrassen? Wat is je favoriete plek?
Het meest speciale aan reizen is dat, hoe kort of lang je reis ook is, het je leven voor altijd zal verrijken en veranderen. De herinneringen die je kunt maken door te reizen zijn onbetaalbaar. Mensen vergeten vaak te genieten op reis. Elke plek heeft een ander verhaal, en dat maakt het leven zo speciaal. Mijn absoluut favoriete plekje in de wereld? Dat is waar mijn zoontje is en dat zou dus op dit moment zowat overal kunnen zijn.’

Valt het ook soms een keertje tegen?
‘Ik herinner me geen slechte ervaringen, enkel goede en die hebben altijd een impact gehad op mijn leven. Het hele foodiegebeuren draait voor mij om het maken van herinneringen die ik steeds opnieuw wil beleven. Ik heb destijds de kans gehad om mijn negentiende verjaardag in het tweesterrenrestaurant Apicius in Parijs te vieren, dat vergeet je natuurlijk nooit. Het volledige groentemenu in L’Arpège was nog zo’n onvergetelijk moment. En voor het eerst sushi eten in Tokio! Dat legde de lat meteen erg hoog, moet ik toegeven. De meest recente foodie-ervaring die ik had, was het eten van Mezcalwormen, miereneieren en sprinkhanen in Mexico City.’

Gezellig.
‘Haha. Reizen en eten draait vooral om de mensen die je ontmoet. En soms gaat het ook niet over het bereiken van een bestemming, maar om het proces om er te geraken. Dat maakt onderweg zijn veel interessanter!’

© Liske Vercauteren

Praktisch

Instagram: @Luxeat
Website: http://www.luxeat.com