alle verhalen

Zin in vijf dagen gastronomisch genot in Griekenland? Sani Resort verwelkomt van 11 tot 15 mei tal van sterrenchefs, en jij kunt het feestje vanop de eerste rij meemaken.

De Famenne is de oksel van België, ingebed tussen Ardennen en Condroz, waar de Lesse meandert tussen rietvelden en oogverblindend groene heuvels

We praten deze week elke dag bij De Madammen op Radio 2 over de vakantietrends van 2018.

In het Berner Oberland hoef je niet noodzakelijk op lange latten om van de winter te genieten. Lenk in het Simmental biedt tonnen pret en lekkers voor het hele gezin.

Als één land de titel van kleurrijkste land ter wereld zou moeten krijgen, dan is het India wel.

Breaking! June start met sexy, funky wijnworkshops voor beginners. Geen saaie herenclubs, maar een jonge, elegante beleving.

2017 bracht een karrenvracht reisplezier bij June. En dit zijn onze 7 favoriete foto's van het voorbije jaar.

 

Een citytrip in eigen land. Dan ga je toch op zoek naar de beste lekkernijen, niet?

Broes Tavernier, de chef van het restaurant ‘t Vijfde Seizoen in Aalter, opende onlangs een nieuwe eetwinkel. We gingen voorproeven.

De Wadden zijn er voor alle seizoenen. En stiekem is de winter daarbij onze favoriete periode.

Om te proeven van de Italiaanse levensstijl hoef je enkel de rode San Pellegrino-ster naar het noorden van Italie te volgen.

Wat weet u over Panama? Dat het een tegenstander is van de Rode Duivels op het volgende WK? En o ja, het kanaal natuurlijk!

Met meer dan drie miljoen toeristen per jaar is La Rochelle de derde meest bezochte stad van Frankrijk. En dit is waarom.

Terwijl het gros van de hotelmanagers overal ter wereld ijverig alle kamers van wifi voorziet, maken andere oorden resoluut andere keuzes.

Op zoek naar een hemelse vakantie? Waar wacht je nog op, Aruba Arriba! 

 

Wie tuk is op strand en natuur, maar ook wil proeven van de rijkdom van de Andalusische cultuur, moet beslist naar Cadiz én Jerez.

 

Met Thalys en ICE ben je deze winter ultrasnel én goedkoop in Nedersaksen.

Geen land van chocolade, maar van chocolatiers. En dus ook van authentieke chocoladewinkels. Dat is België.

Rijnland-Palts is de ideale bestemming voor een najaarsweekend in wel zes culinaire hemels.

In september of oktober op reis gaan, heeft zo zijn voordelen. Daar weten ze in Slovenië alles van.

Wanneer God in Frankrijk woont, spreidt hij zijn bed in de Luberon. Luxe, calme et volupté.

Heb je zin in een àndere vakantie dit jaar? Niet alleen maar zonnebaden, winkelen en café hoppen? Dan is een fietsvakantie misschien iets voor jou!

Het nieuwe restaurant van Sergio Herman fonkelt als een vers uit de dokken gelopen ruimtetuig aan de jachthaven van Cadzand. 

Geen betere manier om zorgeloos te genieten van de Westhoek en Frans-Vlaanderen dan in het Volkswagenbusje van Rondje Westhoek!

Wij gingen op stap in deze zes Vlaamse steden en delen graag onze favoriete verfrissende ijs-adresjes. 

Agnes Goyvaerts en Heikki Verdurme bundelden hun reportagereeks over Belgische telers in een onmisbaar boek over het terroir van onze streken.

De Drôme ligt in het zuidoosten van Frankrijk en maakt deel uit van de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Een kennismaking.

Op slechts 2,5 uur vliegen van Brussel ligt het prachtige Ibiza, het eiland met een totààl andere kant: rust, cultuur, natuur en spiritualiteit.

Wat was er eerst? De kip of het ei? Gedaan met de oneindige discussie, plaats ze gewoon samen op het menu.

Van de radiostudio naar de luchthaven en terug. Een korte samenvatting van hoe Sam De Bruyn door het leven wandelt.

5 redenen waarom Bretagne een van de lekkerste streken is in Frankrijk.

 

Ida Cham is de bewaarder van het West-Afrikaanse culinaire erfgoed.

Schiphol wil in 2019 de beste digitale luchthaven ter wereld worden, en geeft nu alvast 11 reisapps die niet op je smartphone kunnen ontbreken.

Marina Pokrajac, of hoe je via Instagram écht leert fotograferen. Een portret.

De rots van Aphrodite, charmante dorpjes, wijnen en traditionele mezze, prachtige stranden en veel zon. Welkom in Cyprus!

Eten afhalen zonder een schuldgevoel? Vergeet de frituur of pizzeria! Kies voor een plantaardige maaltijd uit het aanbod van PEAS Hasselt.

Hoe international street art een Gambiaans dorp opfleurt tot het uit het donkerrode stof verrijst.

Op zoek naar een verrassende vakantieplek? Een regio waar het heerlijk toeven is in de zomermaanden, met de neus in de wind?

Maak kennis met het werk van Annick Vandorpe, een Belgische journaliste die aan de Azurenkust woont en onlangs pas haar talent voor fotografie scherpstelde.

 

Op het Nederlandse waddeneiland Texel wordt grote culinaire kunst bedreven. Een kennismaking met Jef Schuur en Nadine Mögling, een close harmony tussen twee absolute zeesterren.

Feel the djarpower van Daniëlle Verhulst. Een jonge, gedreven onderneemster boordevol verrassende ideeën.

Zo’n twee jaar geleden besliste Natalie Vanderick haar leven over een andere boeg te gooien. Ze gaf haar job als architecte op en startte haar eigen bedrijfje I just love breakfast. 

What a cheesy life. Een slogan op het lijf geschreven van kaasmeester Ann Keymeulen. Al 25 jaar is ze verzot op kaas. 

De uiterst sympathieke reisreporter Ben Roelants is een culinaire globetrotter. Maar ook in eigen land laat hij zich graag verwennen.

In maart 2017 streek Air Corsica voor het eerst neer in de luchthaven Brussels South Charleroi en huldigde zo zijn nieuwe verbinding met België in.

’s Morgens de deur openen en je meteen op het strand bevinden. Dat is de absolute meerwaarde van een strandhuisje.

Because you’re cooking with your heart. Het is de slogan van het cateringproject From Syria with Love. Een prachtig gek idee van de jonge Syrische vrouw Yara Al-Adib. 

Bijna drie jaar geleden verhuisde Leentje De Leeuw naar Chicago, waar zij nu het platform Via Americana heeft opgestart.

5 redenen om te gaan lenteskiën in de Franse bergen.

Nieuwe vormen van logies duiken de toeristische sector binnen.

 

Pagina's

Abonneren op Travel