Winters Colorado

Winters Colorado

Tekst: 

Toni De Coninck

Echte natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Colorado. Skiën in Aspen, wandelen in het Rocky Mountain National park of een bezoekje brengen aan het huis van de “The unsinkable Molly Brown” zijn zomaar een aantal toeristische trekpleisters die Colorado te bieden heeft.

Aspen
Aspen is onderverdeeld in vier afzonderlijke delen: Aspen Mountain, Buttermilk, Aspen Highlands en Snowmass. Elk van deze gebieden heeft weer zijn eigen karakter. Als beginnende skiër of snowboarder ga je naar Buttermilk of Snowmass. Deze zijn ook erg kindvriendelijk. Ben je al wat gevorderd of houd je van après-skiën, dan kies je voor Aspen Highlands of Aspen Mountain. Tussen deze vier verschillende gebieden loopt een gratis shuttlebus. Aspen biedt ook allerlei soorten overnachtingsmogelijkheden. Ze hebben er verschillende hotels en chalets. Wil je het wat goedkoper houden, dan kun je beter buiten Aspen verblijven.

Rocky Mountain National Park
Rocky Mountain National Park is een van de meest bezochte nationale parken van Amerika. Dat heeft alles met de verschillende microklimaatzones te maken, maar natuurlijk ook met de ronduit fantastische fauna en flora, met de vele soorten wilde dieren die er te zien zijn: wapiti’s, elanden, dikhoornschapen, zwarte beren, haviken, arenden, coyotes en poema’s. Je kunt er eenvoudig kamperen. Wil je toch iets meer luxe? Dan kun je het beste voor een hotel of chalet gaan rond Grand Lake of het Estes park.

“The unsinkable Molly Brown”
Ken je het verhaal van de unsinkable Molly Brown? Haar echte naam was Margaret Brown en ze staat bekend om het feit dat ze een overlevende was van de ramp met de Titanic in 1912. Er zijn meerdere musicals en films over haar gemaakt. Haar huis staat in Denver en is nu een druk bezocht museum.

 

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

ESTA