win een weekendje wadden!

win een weekendje wadden!

Tekst: 

Toni De Coninck

De Wadden zijn er voor alle seizoenen. En stiekem is de winter daarbij onze favoriete periode, omdat de eilanden een unieke plek zijn om knus bij het haardvuur een glas te drinken na de uitwaaiwandeling.

We krijgen bij June wel vaker de vraag om een ultieme geheimtip te verklappen. Meestal gaat dat zo: ‘We willen een bestemming voor een weekendje, niet langer dan twee nachten, met de auto, maximum vier uur rijden, en instant vakantie.’ En even vaak is ons antwoord hetzelfde: ‘Had je al aan de Wadden gedacht?’
Wel nee, daar hadden nogal wat mensen niet aan gedacht. En nochtans ligt de keuze voor de hand. Nergens dichterbij België heb je het eilandgevoel zo hard te pakken als op Texel, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog of Vlieland. We kunnen nog wel meer redenen opnoemen waarom we zelf zo graag naar het noorden rijden: het licht bijvoorbeeld, de lekkere streekproducten, de dagen dat je je kunt uitleven als natuurfotograaf. De boot op en het is er, dat instant vakantiegevoel.

Hartverwarmend
Hoe maak je nu het beste van je weekendje Wadden deze winter? Op alle eilanden worden tal van hartverwarmende activiteiten georganiseerd. We pikken er de vijf leukste uit.

Het nieuwe jaar induiken op Texel
Wie het nieuwe jaar letterlijk wil induiken kan op 1 januari terecht op het Texelse strand van Paal 20 (14u), Paal 28 (15u) of Paal 9 (13u) voor een verfrissende nieuwjaarsduik!

Kaasbunkerfeest op Vlieland
Zoek je een originele plaats om het nieuwe jaar in te zetten? Wat dacht je van Oudejaar in een kaasbunker? Tijdens het Oudejaarskaasbunkerfeest op Vlieland zijn er vuurkorven, worden er oliebollen gebakken en kun je genieten van muziek én warme chocolademelk. Iedereen is welkom tussen 13u30 en 16u.

Gezellige kerstmiddag en kerstwandeling op Terschelling
Op West-Terschelling kun je op zondag 24 december genieten van een knusse “Kerstmiddag”. Je vindt er leuke kraampjes en er zijn verschillende optredens. Tijdens tweede kerstdag organiseert Terschelling bovendien de 16e kerstwandeltocht. De 10 kilometerlange route neemt je mee langs konijnenpaadjes, doorheen het bos tot bij de duinen van West. Ideaal om die extra kerstkilootjes er al meteen wat af te wandelen!

Van eindejaarsconcerten tot kerstboomwerpen op Ameland
Wil je graag wat bekomen na de kerstdrukte? Vier eindejaar op Ameland met het eindejaarsconcert van Vocaal Ensemble Vocalis op 28 december. Verder kun je er op 31 december deelnemen aan het 13e Amelander kampioenschap kerstboomwerpen. Zo maak je kans op leuke prijzen, maar alleen kijken kan natuurlijk ook!

Fakkeltocht en muziek op Schiermonnikoog
Naar jaarlijkse gewoonte wordt op Schiermonnikoog de midwinter fakkeltocht georganiseerd op 29 december. Onderweg zijn er leuke verrassingen voor de allerkleinsten en na afloop kun je smullen van een warme chocolademelk of glühwein om lekker op te warmen. Met de aankoop van je fakkel steun je bovendien een goed doel.

Nog niet overtuigd?
De waddeneilanden zijn de perfecte bestemmming voor een ontspannen weekendje weg. Dankzij de prachtige natuur is het er erg mooi wandelen, ideaal om even heerlijk uit te waaien en je batterijen op te laden. Door de relaxte sfeer op de eilanden kun je lekker onthaasten en ervaar je al snel het echte eilandgevoel. Er zijn ook tal van leuke caféetjes en restaurants om na je wandeling weer op te warmen.

 

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

Win!