Win een week glamping

Win een week glamping

Tekst: 

Eline Vercaemer

Fotografie: 

Vacansoleil, Unsplash

Kamperen zonder enige vorm van luxe te moeten opoffern? Het kan in de nieuwe Kalahari safaritenten van Vacansoleil. Als voorbeeld trokken we naar Annecy, een van de mooiste meren van Europa. Rondom vind je pittoreske dorpjes en stukjes ongeschonden natuur.

Het Venetië van de Alpen
De grootste en oudste stad aan het meer is het gelijknamige Annecy. Een van de meest toeristische steden van Frankrijk. Het idyllische stadje, en haar met bloemen versierde grachten, wordt niet voor niets het “Venetië van de Alpen” genoemd. Neem er ook eens de watertaxi. Deze stopt in drie van de meest populaire dorpen: Talloires, Veyrier en Menthon St. Bernard. Een voor een het bezoeken waard. 

To do
Het hele jaar door is fietsen er een populaire activiteit. Het fietspad langs de westelijke oever van het meer verbindt de oude stad van Annecy met Faverges. Het pad is 50 kilometer lang en volgt de oude spoorlijn die vroeger Annecy met Albertville verbond. ‘s Zomers kan je heel wat outdooractiviteiten doen op en rond het meer. Van wandelen en mountainbiken tot roeien en kajakken. Het meer van Annecy staat ook bekend voor paragliding. De weersomstandigheden zijn er perfect.

Het meer van Annecy wordt omringd door een aantal iconische bergen. Die bieden een spectaculair uitzicht over het meer en de omliggende toppen van de Franse Alpen. De hoogste berg van Europa, de Mont Blanc, ligt vlakbij. Breng zeker ook eens een bezoekje aan Genève. De Zwitserse stad ligt op zo’n 40 kilometer van Annecy. Ideaal voor een daguitstap!

Kalahari
Verblijven kan op camping L’Idéal in Lathuile. De camping heeft zijn naam niet gestolen. L’Ideal ligt op zo’n 900 meter van het meer. Een ideale ligging, met een prachtig zicht. De camping is een van de 15 Vacansoleil campings die Kalahari safaritenten aanbieden. Deze nieuwe safaritenten zorgen voor een kampeergevoel én een luxe vakantie-ervaring ineen. De safaritent staat op een verhoogde houten vloer. Zo hoef je geen schrik te hebben van natte voeten. Het grote woongedeelte en overdekt terras zijn de ideale plaatsen om tot rust te komen.

Ook benieuwd naar deze nieuwe kampeerervaring? Win een verblijf in een van de nieuwe Kalahari safaritenten van Vacansoleil. Deelnemen doe je hier.

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

Win een verblijf in een Kalahari