Wellness in Tirol

Wellness in Tirol

Tekst: 

Toni De Coninck

Fotografie: 

Tirol Werbung/Wiesenhof

In Tirol draait wellness niet alleen om een sauna of een massage. Je ontspannen is er een ‘state of mind’. Een totaalpakket, waarin de natuur een centrale rol speelt. Zo vind je er Kneippbehandelingen, gebaseerd op de kracht van de natuur. Je kunt er mediteren op en één worden met de berg. Of een verkwikkend hooibad nemen.
In de Tiroler Wellness Hotels vind je spa's en vitaliteitstempels die garant staan voor ontspanning. Je zweet alle afvalstoffen uit je lichaam in de sauna’s, en beloont daarna jezelf met een verkwikkende schoonheidsbehandeling.

Tips:
- Het Wiesenhof, een luxe viersterrenhotel aan de Achensee, pakt uit met verschillende arrangementen waarbij de zorg voor je lichaam centraal staat. Volop ontspannen en genieten kan al vanaf € 286 voor twee nachten en enkele behandelingen. Met de vriendinnen op pad? Kan al vanaf € 324 voor 2 nachten incl. gezichtsbehandeling en wellnessbad.
- Aqua Dome Längenfeld is dan weer een beleveniswereld in de vorm van een kristal. Het park beschikt over een tweetal overdekte zwembaden van 34° en 36° Celsius. Vanaf hier bereik je ook de twee buitenbaden. De kinderen kunnen naar de Alpen Arche Noah, een volledig afgescheiden speel- en beleveniswereld met watervallen, een fontein en een 90 meter lange glijbaan! De natriumchloride-sulfaat-zwavel bron met heilzame werking die in de thermen ontspringt, helpt bij reumatische aandoeningen en tekenen van gewrichtsslijtage.
- Van half mei tot half oktober kun je in Spertentaler Kneippwasser in Kirchberg (3.120 vierkante meter) terecht voor weldadige Kneippactiviteiten. Te midden in de Kitzbüheler Alpen vind je er naast de klassieke Kneippbekkens een drinkbron met fris bronwater, een kleine en grote voetreflexzone, een bloedsomloopbeek en een kinderspeelplaats.

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: