Weekendje Brugge

Weekendje Brugge

Tekst: 

Toni De Coninck

Brugge is de ideale plek voor een romantisch weekendje in de buurt. En je vindt er de allerbeste restaurants én bierbelevingen van België. Ga je met ons mee?

Er zijn verschillende manieren om een weekendje Brugge te boeken. Ik kreeg een whatsapp van Sofie: ‘Zin om de nieuwste cafés te zien?’ Ik app haar terug: ‘Alleen als we ook kunnen proeven!’ Sofie belde vijf minuten later opnieuw. ‘Neem je camera’s mee, we gaan dit weekend naar Brugge.’ ‘Hoe heb je dat in hemelsnaam zo snel kunnen regelen?’ ‘Makkelijk, snel en zéér voordelig, via weekendesk'. Sofie had eerder al uitstapjes via weekendesk geboekt, en dat was haar altijd goed bevallen. ‘Je krijgt echt 1001 suggesties over je bestemming, dichtbij of ver weg. Wellness, culinair, op stap met de kinderen, enzovoort. Ik vind het ook erg handig dat je niet alleen een overnachting boekt, maar dat er ook tegelijkertijd hotelfaciliteiten zijn inbegrepen, zoals ontbijt, diner, maar ook toegangskaartjes voor activiteiten. Wel een beetje afhankelijk van het gekozen thema.’

Chocolade
De ligging van het hotel was perfect, midden in het historische hart van de stad. Alle bezienswaardigheden op wandelafstand. Brugge is een beetje zoals de lekkere pralines die ze er verkopen: zoet aan de buitenkant, en soms heel verrassend pittig binnenin. Je moet vaak voorbij de clichés kijken. Dat kan te voet, maar net zo goed met een Segway, zo’n toestel op twee wielen dat je staande bestuurt. Ben je een échte chocoholic? Dan raden we je een bezoek aan Choco Story aan, het enige en echte chocolademuseum van de stad. Een rondvaart kan ook, daarvoor hoef je echt geen kiekjes nemende Japanner zijn. Er zijn vijf verschillende opstapplaatsen in Brugge, en zo proef je de stadssfeer weer op een hele andere wijze. Op het water, en ook vanuit de lucht? Wel, bijna. Doe zoals Colin Farrell in de film In Bruges en beklim de 366 treden van de Belforttoren. Je krijgt er wel het mooiste uitzicht van de hele stad bovenop.

Mee naar Brugge?
Internationaal biersommelier Sofie Vanrafelghem (Sofie’s World) organiseert op zaterdag 22 april as. een culinaire ontdekkingstocht door de historische binnenstad van Brugge. Proef van lokale producten of smul van gastronomische hapjes, steeds gecombineerd met een lekker bier.

- eerste stop: ’t Nieuw Museum
Een verborgen parel in de Brugse bierwereld waar Koen je met zijn authentieke keuken en passie voor bier weet te verrassen. Zo maakt hij zelfs zijn eigen biervinaigrette en unieke blends. Dankzij zijn biertabel van Mendeljev raak je wegwijs tussen alle smaken.
- tweede stop: Rose Red
Een prachtige zaak met unieke bieren op de kaart. De oude geuze wordt hier nog geserveerd zoals het hoort.
- derde stop: chocolade en bier-proeverij in Bourgogne des Flandres met een kleine rondleiding.
- vierde stop: slider met top gourmet burgers en een bijpassend bier.
Zowel aan het vlees, de huisgemaakte sauzen en de huisbieren zit een gans verhaal verbonden.

Aantal deelnemers: max. 20
Prijs: Normaal €149 per persoon, exclusief voor VAB-leden €139.
Inschrijven kan via deze link.

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

Mee naar Brugge?