Vijf onvergetelijke roadtrips

Vijf onvergetelijke roadtrips

Tekst: 

Eline Vercaemer

Fotografie: 

Unsplash

Op zoek naar een onvergetelijke reiservaring? Deze vijf roadtrips zul je niet snel vergeten. De een wat dichter dan de ander. Maar een voor een de moeite waard.

Route 1, IJsland
Ontdek IJsland met de wagen en volg Route 1 (ofwel: Ring Road). Deze route bedraagt iets meer dan 1300 kilometer. Opvallend: Route 1 is de enige snelweg in IJsland. De route neemt je mee langs de groene valleien, besneeuwde bergtoppen, fjorden en de bijna onmogelijk uit te spreken Eyjafjallajökull. 

De Bloemenroute, Nederland
Voor een roadtrip dicht bij huis, is de Bloemenroute een echte aanrader. Het klinkt misschien niet als de meest spannende roadtrip, maar het wordt vast en zeker wel de kleurrijkste! Deze 70 kilometer lange route brengt je van Haarlem naar Naaldwijk. Je rijdt er dwars door de uitgestrekte, gekleurde velden met ontelbaar veel bloemen. Dé roadtrip voor deze lente.

Garden Route, Zuid-Afrika
Deze Garden Route leidt je in twee dagen langs de Zuid-Afrikaanse kust. 200 kilometer lang bergen en wijngaarden aan de ene kant, rotsachtige kusten en prachtige zandstranden aan de andere. Een echte aanrader voor natuurliefhebbers. De roadtrip start in de oude haven van Mossel Bay en eindigt in Storms River.

Chiantigiana, Italië
Misschien wel een van de mooiste autoroutes van Italië. De Chiantigiana (SR 222) leidt je in een dag dwars door dé wijnstreek van Italië: Chianti. De route telt zo’n 70 kilometer en loopt van Firenze naar Siena. Bezoek onderweg zeker eens een van de oude stadjes en de omringende wijngaarden.

Highway 12, Verenigde Staten
Wie aan een roadtrip door de Verenigde Staten denkt, denkt al vaak aan Route 66. Maar een andere en zeker niet te vergeten route is Highway 12 (ook Scenic Byway 12 genoemd). Deze roadtrip leidt je van het Capitol Reef National Park naar het Bryce Canyon National Park in Utah. Geniet van een 200 kilometer lange roadtrip, dwars door bosrijke gebieden en kale, rode maanlandschappen.

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

Roadtrips