Small&Friendly Griekenland: Kreta

Small&Friendly Griekenland: Kreta

Tekst: 

Joni De Waele

Deze week staat Griekenland in de kijker op June. Met elke dag een tip voor een kleinschalig hotel en àlle info om van je Griekse vakantie een verwenmoment te maken. Vandaag: Hotel Chantaloukas in Kreta.

In het Noordoosten van het Griekse eiland Kreta ligt de kuststad Heraklion. Het is niet alleen de grootste stad op het eiland, het is meteen ook de hoofdstad. Heraklion heeft een rijk gevuld verleden en de restanten daarvan zijn nog steeds in alle poriën aanwezig. In de dertiende eeuw viel de stad in handen van de Venetianen. Tijdens deze periode werd de stad flink uitgebreid. Dat is onder meer te merken aan de vele Venetiaanse bouwwerken zoals het Castello de Molo, een fort gebouwd aan de haven van Heraklion. Op het dak heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad. Binnen vind je een tentoonstelling met voorwerpen van vroeger. Achter het fort loopt een betonnen steiger waar locals zich graag neervlijen om een visje te vangen of te genieten van de zon.
Even verpozen van je ontdekking van de stad? Verbroeder met de locals op het Plateia Eleftherias, het grootste plein in de binnenstad. De talrijke bomen zorgen voor verkoeling terwijl de vele terrasjes nog meer aangename verfrissing bieden.

Griekse mezze
Lekker eten neemt een belangrijke plaats in in de Griekse cultuur. Op het menu staan ingrediënten als lamsvlees, rode biet, verschillende kazen, olijven, brood, inktvis… Onze geheimtip: een plaats waar je zelf van de Kretenzische keuken kunt proeven is Peskesi. Het restaurant is bijzonder charmant aangekleed en laat je kennismaken met al het lekkers dat de Griekse keuken te bieden heeft. Nog meer oeh's en waw's? Ook restaurant Paralia Seaside heeft heel wat lekkers te bieden. Naast salades, grillades en visgerechten kun je hier terecht voor de typische mezze: kleine gerechtjes om te delen. En het uitzicht is werkelijk onvergetelijk.

Thuiskomen in Hotel Chantaloukas
Hou je van kleine, familiale en uiterst charmante hotelletjes? Wij vonden op 25 minuten van Heraklion het gezellige hotelletje Chantaloukas in Kokkini Hani. De Belgische uitbaatster Chantal zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt. Ze runt het hotel samen met haar Griekse man Manolis en hun zoon. Het zijn ook meteen deze twee laatste die het eten verzorgen. De gasten worden verwend met verse, typisch Griekse gerechten. Door het beperkt aantal kamers hangt er steeds een ongedwongen en familiale sfeer. Chantaloukas ligt op enkele minuten stappen van het strand maar beschikt ook over een eigen zwembad. Door zijn centrale ligging vormt het de ideale uitvalsbasis om Kreta te verkennen. Gewoon doen deze zomer!

Meer lezen over small&friendly hotels in Griekenland? Hier vind je onze keuze in Korfoe!
 

 

 

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

Naar Kreta!