Met RIU naar Sri Lanka

Met RIU naar Sri Lanka

Tekst: 

Toni De Coninck

Op zoek naar een exotische zonvakantie dit jaar? RIU opende een verbluffend vijfsterrenhotel in het zuiden van Sri Lanka, de parel van de Indische Oceaan.​

De bij Belgen populaire hotelgroep RIU opende de voorbije maanden een nieuw vijfsterrenhotel in Sri Lanka. Het gaat om een all inclusivehotel met een 24/24 service, zoals in de meeste niet-Europese hotels van RIU het geval is. June kon eind vorig jaar zelf vaststellen dat niet alleen kamers en buffetten op vijfsterrenniveau zijn, maar dat er ook een enorme inspanning is geleverd om de service naar een voor Sri Lanka ongeziene topervaring te brengen. Het hotel bevindt zich aan het strand van Ahungalla, aan de zuidwestkust van het eiland, met zijn constante verkwikkende bries en uitstekende ligging. Het kan vooral van december tot en met maart op zon en aangename temperaturen rekenen. Vanaf april moet je rekening houden met een occasionele felle regenbui en moesson.

Excursies
- Het nationale park Udawalawe, waar je in comfortabele 4x4 Jeeps de omgeving verkent. Veel tropische vogels, indrukwekkende fauna, kolonies olifanten op foto-afstand. Meest in het oog springende plek is het meer van Udawalawe, waar de zoogdieren komen drinken tussen geblakerde boomstammen. Surrealistisch.
- De koloniale stad Galle, zonder enige twijfel een van de hoogtepunten in Sri Lanka. Ga op zoek naar de Hollandse koloniale invloeden. Laid-back sfeer, redelijk wat backpackers, maar ook een prima gelegenheid voor shopping en ander vertier.
- De mangroves van Balapitiya bevinden zich op een kwartiertje rijden van je hotel. Het is een niet zo bekende excursie, maar wij raden ze van harte aan. Halve dag zalig cruisen in het estuarium met gediplomeerde gidsen die de local wildlife spotten voor je ook maar een kik kunt geven. Bezoek aan een micro-kaneelplantage.
- Ook excursies naar trekpleisters als Kandy, Polonnaruwa en Sigiriya zijn mogelijk, maar eerder aan te raden in twee of zelfs drie dagen.

Bekijk hier het filmpje over het hotel:

 
Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

Sri Lanka