Met June naar de Kust!

Met June naar de Kust!

Tekst: 

Toni De Coninck

Fotografie: 

Jan Darthet

Binnenkort pakken we uit met een aantal nieuwe foodtrips in binnen- en buitenland. De eerste drie trips vinden de volgende weken plaats, in samenwerking met Knack en Westtoer. Daarna mag ook het grote publiek proeven van de verrassende culinaire troeven aan de Belgische kust.

Het lag voor de hand dat we na Londen ook andere steden en regio’s zouden aandoen. Uiteindelijk heeft ons land zovele culinaire troeven, die helaas nog te weinig worden aangeboord. Het concept blijft hetzelfde: in kleine, exclusieve groepjes van max. 12 personen een bepaalde stad of plek intensief bezoeken. Dit is steeds een all inclusive belevenis, met een duidelijk en verzorgd programma van de ochtend tot de avond.

Er zijn drie verschillende programma’s:

Westkust 'Surf & Turf' op 11 maart 2017
Met o.a. een erg interessante demo cupping en barista in De Panne, een meet&greet met sterrenchef Stephane Buyens, een demo én lunch in restaurant Carcasse door Hendrik Dierendonck, een verrassende tocht naar Oostduinkerke met garnalendegustatie en likeur, een bezoek aan Nieuwpoort en degustatie van het Ensorbier én een zeevruchtendiner in Nieuwpoort of Sint-Idesbald.

Middenkust 'Verrassend hip' op 18 maart 2017
Met o.a. een verrassend culinair bezoek aan Oostende, ontbijt in de hipste koffiezaak, een jeneverproeverij in de beroemdste kroeg van de stad, workshop garnalen pellen + bezoek aan een galerie, een zeewierwandeling met Donald Deschagt van restaurant Le Homard et la Moule in Bredene, een fantastische bierervaring in Middelkerke én een zeevruchtendiner in Oostende.

Oostkust 'Zalige zeevruchten' op 25 maart 2017
Met o.a. een zoete wandeling door Knokke (denk: duindoornpralines, misérable, Isabelle, enz.), lunchen in het heerlijkste café van Zeebrugge, een wandeling naar de pier in Blankenberge, een bezoek aan de tofste kaasmakerij van de kust, een verrassende en ook wel een beetje grappige verwenavond rond de ‘garnaal’ in De Haan, én het allerlekkerste stoofvlees van de kust.

Prijs
€ 199 per persoon, vervoer per luxe minibus, alle maaltijden, dranken en prestaties inbegrepen. Plaats van afspraak zijn resp. de stations van De Panne, Oostende en Knokke. Elk programma start om 9u30 en we proberen af te ronden rond 21u.
Programma steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid, gedetailleerd programma wordt bevestigd in de week voor elke trip.

 

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

June aan zee!