Lenteski in Frankrijk

Lenteski in Frankrijk

Tekst: 

Toni De Coninck

Laten we eerlijk zijn: nu het voorjaarszonnetje eindelijk doorbreekt, is wintersport wellicht niet het eerste dat in je hoofd opkomt. Maar stel je voor: je skiet van de berg af in zalig zachte sneeuw met een stralende zon die zorgt voor een heerlijke temperatuur. Klinkt goed toch? De lente is dan ook het ideale seizoen voor iedereen die houdt van een ontspannen en zonnige vakantie in de sneeuw! In de Franse skigebieden kun je nog tot eind april skiën. Nog volop tijd dus. Maar wat maakt lenteskiën nu zo speciaal? Hier zijn vijf redenen om deze lente je ski’s van onder het stof te halen en af te reizen naar het land van croissants, wijn en sneeuwovergoten pistes, La France.

Een stralende zon
Gedaan met extreme koude en weg met die extra trui. Wanneer je in de lente gaat skiën zorgt de zon voor een heel aangename temperatuur. Soms kun je zelfs gewoon in t-shirt de berg af. Ideaal, toch? Laat die warme chocomelk op dat zonnige terrasje ook maar voor wat het is en les je dorst met een verfrissend drankje. Vergeet ook zeker je zonnecrème niet, want van al die zon kan je al snel verbranden.

Hero snow
Nog nooit van gehoord? Iedereen die al eens in de lente ging skiën vast wel. Hero snow is sneeuw die er perfect bijligt. Zo zacht als wol, waar je doorgaat alsof het boter is. Je kan er zo goed op skiën dat je je al snel een echte held waant. Bang om te vallen? Dat is niet nodig, want de zachte sneeuw vangt de val zonder problemen op. De meeste pistes zijn ook geopend door het leuke weer, waardoor je non-stop de berg afkan!

Non-stop adrenaline
Even genoeg geskied? Geen probleem! Tijdens de lente zijn er verschillende andere activiteiten die je kunt doen. Waag je kans en rijd eens met een snowscooter. Of wat dacht je van paragliding? Acitiviteiten genoeg die je adrenalineniveau naar ongekende hoogtes zullen brengen.

Ervaar de unieke natuur
Uiteraard is niet iedereen even hard op zoek naar een adrenalinekick. Geniet je liever van de prachtige natuur op een rustige manier? Trek dan je beste sneeuwschoenen aan een maak een wandeling langs de frisgeurende dennenbomen en spot zoveel mogelijk bergdieren! De Franse bergen staan garant voor prachtige Instagram-kiekjes.

Welverdiende rust aan voordelige prijzen
Gedaan met extreem lang aanschuiven aan de skilift en absurde prijzen te betalen. Skiën in de lente is rustiger én goedkoper. De meeste mensen boekten hun vakantie voor februari waardoor er in de lente meer keuze is in accommodaties én de winkels houden een uitverkoop. Klinkt goed, toch? Tijdens het lenteskiën ga je gewoon rustig de berg af met minder kans op vervelende botsingen en geniet je volop van je vakantie.

 

 

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

Skiën in de zon