Kennismaking: Montafon!

Kennismaking: Montafon!

Tekst: 

Toni De Coninck

Montafon is niet de meest bekende zomerbestemming in Oostenrijk. Maar dat heeft zo zijn voordelen: het is er in de maanden juli en augustus een stuk rustiger dan in het verderop gelegen Tirol. Vijf tips voor de euh… meerwaardezoeker.

Alpe Vergalden: Sura Kees
De Montafon Sura Kees is een regionale lekkernij die er al wordt gemaakt sinds de twaalfde eeuw. Dat is een van de oudste tradities in het hele Alpengebied. Nogal wat restaurants in de regio hebben zich in gerechten met de kaassoort gespecialiseerd. In het gasthof van Alpe Vergalden smul je bijvoorbeeld van noedels met Sura Kees. Hartverwarmend na de wandeltocht.

Montafoner Steinschafe
De wandeling brengt je langs de vroegere Via Valtellina, waar eertijds vooral muilezels het harde werk deden. Je wandelt door de mooiste Alpijnse weiden tot aan de Montafoner Steinschafe, een met uitsterven bedreigd schapenras. Martin Mathies en Peter Kasper hebben de robuuste maar keilieve dieren in ere hersteld, en verkopen zowel de wol als het vlees.
Elke zondag tijdens de zomervakantie, www.montafon.at/outdoorprogramm

Piz Buin
De beruchte 3.312 meter hoge Piz Buin heeft niks van zijn aantrekkingskracht verloren sinds de eerste beklimming door Johann Jakob Weilenmann en Josef Anton Specht, 152 jaar geleden. In de voetsporen treden van de pioniers? Dat kan met hulp van een lokale berggids. Je vertrekt aan de Wiesbadner Chalet en wandelt via gletsjers naar de top.
Elke dinsdag, donderdag en zaterdag, www.montafon.at/de/piz-buin

Een lamatrekking
Fun voor het hele gezin: een informele en gezellige trekking met lama’s naar de Kristberg. De dieren voelen zich helemaal thuis in het glooiende landschap. Je vertrekt met llamero Horst aan Gasthof Mühle in Bartholomäberg, en wandelt tot het Panoramagasthof Kristberg. Daar kun je ook de oudste kerk in Montafon bezoeken, de St. Agathakapel.
Elke donderdag, www.montafon.at/de/aktivitaeten/sommer-aktivitaeten/sommer_bergerlebnisse/lama-trekkingtour-zum-kristberg

BergePLUS
Met het BergePLUS programma kun je aan activiteiten van niet minder dan 180 verschillende etablissementen deelnemen: trektochten, mountainbike, het betere klimwerk. Kinderen kunnen elke maandag zelf kaas leren maken of de kick van hun leven krijgen in de Hochseilgarten.
www.montafon.at/bergeplus

 

 

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

De regio Vorarlberg