Kamperen in Bretagne

Kamperen in Bretagne

Tekst: 

Toni De Coninck

Op zoek naar een verrassende vakantieplek? Een regio waar het heerlijk toeven is in de zomermaanden, met de neus in de wind? Heb je al aan Bretagne gedacht, het land dat heen en weer wordt geslingerd tussen Armor en Argoat, tussen de zee en het land?

Overweldigende landschappen en grote klimaatverschillen. Dan kom je al vlug bij Bretagne uit, een streek die bekender lijkt dan zij in werkelijkheid is. Want Bretagne is groot, Bretagne is weids en ruim. Geniet van de zuivere zeelucht waarvan je nieuwe energie krijgt. Ontdek de stranden, de kliffen, de heidevelden en de middeleeuwse stadjes. Laaf je aan de geschiedenis. Ontdek de Bretonse cultuur en identiteit die samen het karakter van de streek vormen.
Bretagne mag dan bekend zijn om de schitterende rotskust met mooie zandstranden, het binnenland heeft ook veel te bieden. Denk aan het stroomgebied van de Isole en de Ellé, die na het stadje Quimperlé samen als Laïta naar zee stromen. Daar ligt het leuke stadje Le Pouldu en vind je ook de populaire zandstranden. Op het zuiden gericht en dus beschut tegen de noordwestenwind.

Verblijf
We vonden diep verscholen in het Bretonse binnenland, midden in het groen en direct aan de Ellé de topcamping Le Ty Nadan. De rivier zit tjokvol zalm en forel, en vanaf de camping kun je per kano of kayak meteen het water in schuiven.
Le Ty Nadan heeft een ruim aanbod zwembaden binnen en buiten, inclusief glijbanen. In het binnenbad vind je ook nog eens een waterval, bubbelbad, jacuzzi en massagestralen. Waterpret gegarandeerd. Je kunt er ook tennissen, volleyballen, boogschieten of (overdekt) badminton spelen. En even uitblazen doe je op het gezellige terras aan het grote zwembad. Het animatie-aanbod is te groot om op te noemen. Er is speciale aandacht voor de kleintjes, maar ook tieners vinden hier hun gading. Voor alle leeftijden zijn er de gezellige Bretonse avonden.
Ook voor echte avonturiers is Le Ty Nadan de place to be. Je kunt er paintballen in het bos, hoge boomtoppen bedwingen in het avonturenpark, racen op een elektrische quad, mountainbiken of een tochtje maken op een Segway. Of ben je eerder een paardenliefhebber? Neem dan gerust een paard uit de manege van Le Ty Nadan en hobbel ermee door de bossen.

Wat kun je nog meer doen in de buurt?
Op een halfuurtje rijden van de camping:
- Pont-Aven ligt verscholen in de groene inham van de rivier l'Aven temidden van een groots lumineus landschap, trekpleister van schilders, kunstenaars, schrijvers en dichters.
- Quimperlé is een klein stadje waar de dalen van de Isole, de Ellé en de Laïta elkaar ontmoeten. Een echt schilderachtig plaatsje met middeleeuwse steegjes, een hoog en laag gedeelte van de stad, oude huizen met uitbouw, een unieke basiliek en een kerk in gothische stijl daterend uit de 13e eeuw.
- Concarneau, deze derde trawl-vissershaven van Frankrijk staat vooral bekend om zijn beroemde "ville close" (ommuurde vestigingsstad uit de 14e eeuw), het visserijmuseum en "la Fête des Filets Bleus" (het blauwe netten feest).

Op een uurtje rijden van de camping:
- Naar het zuiden In het zuidelijke departement Morbihan, is bij Quiberon de typische “côte sauvage” te vinden. Het schiereiland is bekend om haar prachtige lange stranden met wit zand, een smaragden zee en bruine rotsen.
- In Zuid-Bretagne vind je de Golfe du Morbihan, wat “kleine zee” betekent. Het ene eiland is nog ongerepter dan het andere en het mooiste eiland is misschien wel l'Ile aux Moines. Langs de gehele kust van Bretagne ligt het wandelpad GR34, ook wel Sentier des Douaniers (douanierspad) genoemd. Dit pad voert door heidevelden en langs kliffen.

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

Vacansoleil