HOLY FOOD MARKET GENT

HOLY FOOD MARKET GENT

Tekst: 

Florence Slock

Fotografie: 

Florence Slock

Een 16e eeuwse kapel omgebouwd tot een foodmarket met verschillende multiculturele eetkraampjes. Dat is de Holy Food Market in Gent. Slechts twee weken open en razend populair. Tijd voor June om er een kijkje te nemen…

Verwacht geen grote versmarkt zoals je er in Barcelona en Rotterdam een vindt. De Holy Food Market in Gent is er eentje naar het voorbeeld van de Foodhallen in Amsterdam. Het draait er vooral om de culinaire beleving waar je bij elk kraampje wat lekkers kunt proeven. “We hebben gekozen voor een foodmarket waar je ter plaatse consumeert. Omdat we meer wouden inspelen op het uit eten gaan, het restaurantgevoel, dan op het doen van inkopen”, verantwoordt Foodmanager Ladislas Leys (27) zijn keuze.

Al lijken zowel Gentenaars als niet-Gentenaars zeker niet rouwig om deze beslissing. In de week bereikt de Holy Food Market 800 à 1.000 bezoekers, in het weekend kan het oplopen tot zo’n 5.000. “Het is ook de bedoeling dat we de massa bereiken. Om rendabel te zijn moeten we het gemiddelde van 1.000 eters per dag bereiken. En daar slagen we tot nu toe wel in.”

Ook June zocht zijn weg tussen de bezoekers. We kuierden tussen de vijftien mini-restaurants en kozen er al snel onze twee favorietjes uit. Twee erg vernieuwende concepten zijn HOST-T en AVO.

HOS-T
Zo’n acht weken voor de opening van de Holy Food Market was van HOS-T nog helemaal geen sprake. Uitbater Nico Saveyn kreeg het idee pas na een telefoontje van eigenaar Ladislas. “Hij vroeg me of ik zin had om een volledig nieuw concept te ontwikkelen voor zijn Holy Food Market. Ik was meteen enthousiast en begon te brainstormen en daaruit vloeide HOS-T, waarbij een soort van hosties worden aangeboden. Dat past toch echt perfect bij de locatie?!” Bij een bezoek aan een kapel hoort inderdaad wel een hostie. Dus kozen we uit de menukaart voor een host-T, een koude cracker belegd met avocado, en een HOTsie, een ronde variant op de gekende croque monsieur. Verder kun je ook nog kiezen voor holy snacks, toastjes met dips, of een hotea, een koude gezonde thee. En niet alleen de smaak maar ook qua prijs-kwaliteit is HOS-T een van de toppers.

AVO
Avocado is in de foodiewereld een enorm populaire vrucht. En dat heeft ook AVO goed begrepen. Naast de lekkere traditionele slaatjes en bagels, met avocado bereid, kun je hier ook avocado-olie kopen. Die kan gebruikt worden als variant van boter of olijfolie in de bereiding van voedsel. Deze olie heeft bovendien een cholesterolverlagend effect en bevat heel wat minder verzadigde vetzuren. Zo hoef je dus niet langer een dessert af te slaan wanneer je op dieet bent. Een brownie of chocolademousse op basis van avocado-olie kan er dan echt wel nog bij!

H-Club
Deze heilige foodiekapel heeft nog meer te bieden dan het allegaartje van mini-restaurants. Over ongeveer twee maanden zal op de eerste verdieping de H-Club openen. Een bar die elke dag opent van 15u tot sluitingstijd. Daar zullen ook evenementen plaatsvinden op donderdag, zaterdag en maandagavond.

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

Holy info