Hoe plan je de perfecte roadtrip?

Hoe plan je de perfecte roadtrip?

Tekst: 

Eline Vercaemer

Fotografie: 

Unsplash

Een roadtrip kan net zo plezierig zijn als de bestemming waar je naartoe gaat. Roadtrips kunnen echter ook uitputtend zijn. Voor je vertrek is het belangrijk om goed te plannen. Met deze tips plan je de perfecte roadtrip.

Maak een plan
Je kent je bestemming, maar beslissingen over je route en haltes hangen af van jouw reisstijl. Je bespaart veel tijd en stress uit als je op voorhand je route en tussenstops inplant. Maar plan ook niet te veel. Je weet nooit wanneer leuke en interessante kansen zich onderweg voordoen. Misschien ontdek je wel een verrassende bezienswaardigheid. Denk er dus aan om ook wat vrije tijd in te plannen. Heb je nog totaal geen idee waar naartoe? Laat je inspireren door Lonely Planet.

Maak een budget op
Of je nu met vrienden of je gezin op roadtrip vertrekt, je budget is erg belangrijk. Dit heeft namelijk invloed op de afstand die je aflegt, de lengte van je reis, slaapplaatsen en eetgelegenheden... Om nog maar te zwijgen van het daadwerkelijke voertuig, indien je een wagen huurt.

Controleer je voertuig
Niets is vervelender als autopech. Je wagen is namelijk je beste vriend tijdens een roadtrip. Controleer daarom op voorhand je voertuig, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Deze vijf dingen moet je zeker doen voor je vertrekt. Zorg ook dat je een goede verzekering hebt, indien je toch pech zou hebben.

Blijf geëntertaind
Eenmaal onderweg heb je iets nodig om verveling tegen te gaan. Verveling leidt tot vermoeidheid en vermoeidheid leidt ertoe dat je het hele reisgezelschap in gevaar brengt. Alles van muziek, boeken tot klassieke reisspelletjes kunnen je helpen om de verveling op een afstand te houden. Neem ook voldoende pauzes. Verbreek de eentonigheid van in de auto te zitten door elke twee tot drie uur te stoppen om wat frisse lucht in te ademen en je benen te strekken.

Less is more
Neem niet al te veel bagage mee. Beperk je tot de absolute benodigdheden. Stop essentiële dingen niet in je koffer, maar zorg dat je ze binnen handbereik hebt. Met essentiële dingen bedoelen we wegenkaarten, spelletjes voor de kids, plastic zakjes, een EHBO-set en dergelijke. Hoe je jouw auto correct inlaadt lees je hier.

Geniet!
Onze laatste en misschien wel meest belangrijke tip. Vergeet vooral niet om te genieten en om af en toe foto’s te nemen. Er zullen altijd momenten zijn wanneer dé perfecte foto zich aanbiedt.

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

Roadtrips