In het hart van de Drôme

In het hart van de Drôme

Tekst: 

Toni De Coninck

De Drôme ligt in het zuidoosten van Frankrijk en maakt deel uit van de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Het departement heeft tal van troeven die je als bezoeker zullen verrassen. De diversiteit van de natuurgebieden, tussen de Rhône-vallei, de Vercors en de Provence, maken van de Drôme een ideale vakantiebestemming. 7 lekkere tips voor een euh... gedrômde vakantie!

1. De wijngaarden van L’Hermitage
Het departement Drôme, gelegen tussen heuvels en valleien, is een vruchtbaar gebied waar men reeds eeuwenlang wijn verbouwt. De regio biedt uitstekende rode en witte wijnen. Denk maar aan Côtes du Rhône, l’Hermitage, Crémant de Die of Châtillon en Diois. Liefhebbers van mousserende wijn zullen deze van Clairette en Cremant de Die zeker weten te appreciëren.

2. De olijven van Nyons
De olijven van Nyons zijn een onmiskenbaar kwaliteitsproduct. Het groene goud wordt onder andere verwerkt in olijfolie, tapenades en andere streekproducten. L'heure de l'apéro!

3. La Cité du Chocolat Valrhona in Tain-l’Hermitage
De chocoholics bij June, en dat zijn er een paar, willen al lang naar deze plek. Valrhona is een beroemde chocolade en hoort thuis in de allerbeste Franse patisserie en pralines. Valrhona vestigde zich in Tain-Hermitage in 1922. Tijdens de gastronomische tour gebruik je al je zintuigen en ontrafel je de mysteries achter de geschiedenis van chocolade.

4. De nogaproductie van Montélimar
De stad Montélimar spreek je in één ademstoot uit met de heerlijke zoetigheid noga (of nougat). Bezoek in Montélimar een ambachtelijke nougatfabriek en ontdek de geheime recepten van deze Zuid-Franse specialiteit. De kinderen zijn er vast verzot op!

5. Le Palais Idéal du Facteur Cheval in Hauterives
Le Palais Idéal is een bijzonder architecturaal monument. Het paleis werd gebouwd met kalk, mortel en cement door postbode Ferdinand Cheval tussen 1879 en 1912. De postbode liet zich inspireren door verschillende stijlen en reisverhalen. Op het eerste zicht lijkt de structuur op een Cambodjaanse tempel, maar je bent wel degelijk in de Drôme. In 1969 werd het geklasseerd als historisch monument. Nog een reden om op vakantie te gaan in deze mooie regio!

6. Winkelcentrum Marques Avenue in Romans
Marques Avenue Romans is een soort outlet winkelcentrum. Er worden kledij en accessoires van bekende merken verkocht tegen gereduceerde prijzen. Marques Avenue Romans is “the place to be” voor fashionistas, fans van merken en window shoppers. Een bezoek aan het winkelcentrum Marques Avenue Romans is de ideale gelegenheid om je uit te leven in een van de 71 winkels, terwijl je geniet van aantrekkelijke prijzen. Veel shopplezier!

7. Het kasteel van Grignan
In het hart van de Drôme ligt het kasteel van Grignan. Het kasteel is gebouwd op een rotsachtige kaap boven het dorp Grignan. Het gebouw heeft een tumultueuze geschiedenis en behoorde toe aan verschillende belangrijke families uit de regio. Het kasteel werd uiteindelijk gestript en opnieuw opgebouwd in de 20e eeuw. Vandaag is het een historisch monument en een plaats waar tal van culturele evenementen doorgaan.

 

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

Heerlijke Drôme