Een Griekse hemel op aarde

Een Griekse hemel op aarde

Tekst: 

Toni De Coninck

Infinite Lifestyle. Dat is het keurmerk van Ikos Olivia en Ikos Oceania, twee oogverblindend knappe resorts in het Griekse Halkidiki. Nù met een bijzondere June-lezerskorting!

Infinite Lifestyle is eindeloos genieten van het leven op vakantie. Belgische gasten weten dat te appreciëren, en vinden bijvoorbeeld gastronomie een van de belangrijkste elementen van hun vakantiebeleving. De Ikos Resorts bieden op dat vlak het allerbeste wat je in Griekenland en bij uitbreiding in het hele mediterrane bassin kunt vinden. Van het pure product in de traditionele ouzeria tot de sensationele ervaring van menu’s waarvoor Michelinsterren werden uitgereikt.

Waar?
Ikos Olivia en Ikos Oceania bevinden zich op de meest spectaculaire locaties in het Griekse Halkidiki met witte privé-stranden die zich uitstrekken langs de kristalheldere Middellandse Zee. Je kiest tussen de stijlvolle, ruime kamers en juniorsuites, suites of majestueuze bungalow suites.

Puur genieten
In de Ikos resorts kun je ongebreideld tafelen, met smaken uit Griekenland, Italië, Frankrijk en Azië, zowel bij het ontbijt, de lunch als het diner. Het zijn all-inclusive resorts in de meest exclusieve betekenis van het woord: je kiest bij de maaltijd uit een wijnkaart met meer dan 300 wijnen. All-inclusive betekent ook 24/24 roomservice, alcoholische dranken van internationale merken in de minibar, bedwelmende cocktails op basis van recepten van gerenommeerde bartenders.

De chefs
Ikos ging een samenwerking aan met de broers Pourcel, van het beroemde restaurant Le Jardin des Sens in Montpellier. In het à la carte-restaurant Provence kun je hun creaties à la carte bestellen. Ikos’ executive chef Giannis Vasileiadis staat aan het fornuis in Flavors, een modern-Grieks restaurant. En een andere met een Michelinster bekroonde chef, de Italiaan Andrea Fusco, stelde het wonderlijke menu samen van Fusco. Zin in Azië? Dan kun je naar Anaya, van chef Edwin Phua. En wil je de zuivere smaken van de Griekse traditionele gastronomie proeven, weliswaar met een extra verfrissende toets? Chef Lefteris Lazarou was in 2002 de allereerste chef die met een Michelinster werd beloond voor zijn Griekse gerechten. En hij heeft die ster vandaag nog altijd vast.

Boek nu je vakantie op www.ikosresorts.com

 

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

Met June naar Ikos!