Een culinaire Ronde van Vlaanderen: Geraardsbergen

Een culinaire Ronde van Vlaanderen: Geraardsbergen

Tekst: 

Florence Slock

De Muur van Geraardsbergen wordt dit jaar terug opgenomen in het parcours van de Ronde. Voor heel wat wielertoeristen het moment om op zaterdag 1 april de uitdaging met deze mythische helling aan te gaan. Voor een rustplekje na deze ferme inspanning, geven we graag enkele tips.

Drie keer M, Muur, Manneken pis en mattentaarten, da’s de definitie van Geraardsbergen! Al heeft deze stad veel meer te bieden. Een weekendje logeren in de Vlaamse Ardennen is ongetwijfeld een aanrader. We helpen alvast een handje en zochten er de kalmste B&B’s en de meest verfijnde restaurants voor jou uit.  

Geraardsbergse restaurants

G.L.I.S.S.
It’s all in the name. Een verklaring van de naam is voldoende om aan te tonen waar het restaurant voor staat. G.L.I.S.S. verwijst naar gastronomie en gastvrijheid, lekker eten, inventief & intens en een streekgebonden seizoenskeuken. Nu al zin in een verfijnd Belgisch-Frans gerechtje? Ga dan even langs in de Nieuwenhovestraat 13.
http://www.restaurantgliss.be/index.php

’t Grof zout
In deze sobere maar comfortabele zaak van Christine Foubert en Marniek De Wandel merk je hun liefde voor gastronomie. Ze verwennen hun klanten met bereidingen uit de Franse keuken. Restaurant ’t Grof zout bevindt zich in de Gasthuisstraat 20.
http://www.grofzout.be

De verborgen tuin
De ideale plek in Geraardsbergen om op een zonnige dag te gaan dineren, is de verborgen tuin. Het restaurant beschikt over een prachtig terras middenin een oase van groen. Geen nood wanneer je geen plaatsje vindt op het terras, ook het interieur is de moeite. Rustieke elementen worden gecombineerd met een hedendaags design. Chef Steven en gastvrouw Lotje combineren Vlaamse, Franse en Wereldse gerechten op basis van seizoensgebonden ingrediënten. Beleef deze culinaire sensatie in de Gasthuisstraat 35!
http://www.deverborgentuin.be

Geraardsbergse streekproduct

Mattentaarten: Het is een gebakje dat razend populair is in de streek van Geraardsbergen. De bodem en bovenkant bestaan uit bladerdeeg en middenin smaak je een mengsel van mat (een samenvoegsel van volle melk en karnemelk) eieren en amandelen.

Geraardsbergse B&B’s

Hotel Geeraard
Vanuit dit kleine charmante hotel kun je prima de groene streek van de Vlaamse Ardennen verkennen. Daar bieden ze speciale fietsarrangementen aan, waarbij de overnachting in een van de 11 kamers is inbegrepen. Bij hotel Geeraard heb je de keuze tussen een standaard- of luxekamer, met een royaal ontbijtbuffet inclusief. Een kamer reserveren is online mogelijk.

Casa Dodo
Dit sfeervol 3 kamer gastenverblijf bevindt zich in de Nieuwstraat 12, een rustig middeleeuws straatje vlakbij de oude markt van Geraardsbergen. Deze B&B wil ook een slaapplaats bieden aan talrijke wielerfanaten. Vlakbij liggen verscheidene fietsroutes voor zowel getrainde als niet-getrainde wielertoeristen. Bovendien kun je er ook (elektrische) fietsen huren. Voor meer info over de vele andere activiteiten in de omgeving neem je best hier even een kijkje.

Pand 19
Voor een luxueus en stijlvol verblijf, is Pand 19 in de Parochiebosdreef ideaal. Je logeert er in een rustige uithoek van de Vlaamse Ardennen, op de grens met Henegouwen. Deze B&B focust zich op ontspanning en verzorging van het lichaam. Elke Matthys van Alida-skin verzorgt er het wellness-arrangement, die je extra kan bijboeken. Voor een weekendje volledig relaxen, ben je hier aan het juiste adres.
 

 

 

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

Ronde van Vlaanderen in Geraardsbergen