Een culinaire Ronde van Vlaanderen: Antwerpen

Een culinaire Ronde van Vlaanderen: Antwerpen

Tekst: 

Florence Slock

Op zondag 2 april is het weer zover… Heel Vlaanderen in de ban van de Vlaamse wielerklassieker de Ronde van Vlaanderen. June fietst haar Ronde langs enkele belangrijke steden op het parcours. Ready, set, go! Startschot: Antwerpen!

Voor het eerst sinds jaren start de Ronde van Vlaanderen in de Vlaamse kunststad Antwerpen. In deze urban jungle is fietsen een hele uitdaging: van tramsporen tot kasseien en wegenwerken. Gelukkig heeft Visit Antwerpen daar iets op gevonden. Met de easy-goingroute fiets je via het knooppuntensysteem langs enkele bezienswaardigheden van de stad. Aan de ommekant van de map vind je de urban jungle fietskaart met een lijstje van de hotspots in de binnenstad.

June selecteerde bij elke stop langs het parcours van de Ronde enkele gezellige plekjes waar je kunt stoppen voor een hapje en een drankje. En wanneer je dan niet meer in staat bent om nog terug naar huis te rijden, logeer je maar beter in een dichtbijzijnde B&B. Ons aanbod voor vandaag:

Antwerpse restaurants

Invincible
Hier draait alles om het gevarieerde aanbod van wijnen. InVINcible is een wijnrestaurant met gerechten uit de Belgisch-Franse keuken. Voor een avondje culinair genot moet je dus in de Haagstraat 9 zijn. Wijnsommelier Kenny Burssens en zijn team ontvangen je met open armen.
http://www.invincible.be/index.html

Graanmarkt 13
Chef-kok Seppe Nobels serveert er dagelijks een vast 3-gangenmenu met dagverse ingrediënten. Al zijn producten haalt hij uit de tuin van Graanmarkt 13. Daarmee was hij de trendsetter op vlak van urban farming. In volle grondbakken groeien meer dan 120 verschillenden kruiden die hij gebruikt voor de afwerking van zijn gerechten. En wat hij zelf niet kan kweken, haalt hij vlakbij. De vis komt uit de Noordzee en voor het vlees kiest hij steevast voor een geselecteerde boer uit de buurt. Graanmarkt 13 is een stijlvolle zaak met oog voor verfijnde biologische gerechten. Een tafeltje boek je hier.

Fiskebar
Ook visliefhebbers vinden in de havenstad hun gading. Op de kaart van Fiskebar vind je uitsluitend Europese vis en schaaldieren afgewerkt met seizoensgebonden lokale groentjes. Voor een verfijnd visgerecht met een bijpassende wijn moet je op de Marnixplaats 11 zijn.
http://fiskebar.be

Viggo’s coffeebar
Barista Tim van Viggo’s coffeebar ontwerpt de leukste figuurtjes in je koffie: beertjes, zwanen, bloemen, hartjes… Naast zijn liefde voor een goed bakje troost serveert hij er ook heel wat verschillende thee’s en atypische frisdranken. Voor een korte pauze in een Scandinavisch getint interieur stop je best even op het De Coninckplein 21.
http://www.viggos.be

Antwerpse streekproducten

Antwerpse handjes: het bekendste koekje van de Koekenstad. Je kunt het kopen in het koekjesparadijs Philip’s biscuits, in de Korte Gasthuisstraat 39.
http://www.antwerpenkoekenstad.be

Streekbier ‘Bolleke’: Dit is Antwerpen in een flesje. Het amberkleurige biertje vind je in zowat elk café. Maar de place to be is toch wel de stadsbrouwerij De Koninck, terug te vinden in de Mechelsesteenweg 291.
http://www.dekoninck.be/nl

Elixir d’Anvers: Deze Antwerpse kruidenlikeur vind je onder andere in De Vagant, met zijn uitgebreid aanbod aan jenevers en likeuren, in de Reyndersstraat 25.
http://www.devagant.be

Antwerpse B&B’s

Boutique B&B Droomendaad
Deze B&B ligt vlakbij het Centraal Station, in de Huybrechsstraat 27-29, en is een ideale uitvalsbasis voor een bezoekje aan de Scheldestad. Je kunt kiezen uit een van de luxe-appartementen: Wit… is altijd schoon, het penthouse, das parfum, villa des roses. Elke naam verwijst naar de specifieke eigenschappen van de kamer. Meer informatie over de kamers en prijzen vind je hier.

Bed, bad & brood
Een herenhuis uit de tijd van de Belle Epoque omgebouwd tot een authentieke B&B, met het behoud van het oorspronkelijke karakter. Elke kamer heeft een naam met een knipoog naar het verleden: Sissi, Victoria, Gustav, Penny en Lilly Grace. Je vindt deze chique B&B in de Justitiestraat 43c. 
http://www.bbantwerp.com/nl/start.html

Koto B&B boutique
Voor een ontspannend verblijf boek je best een nachtje in de Koto B&B. Met de wellnessruimte, het verwarmd zwembad en de fitnessruimte keer je helemaal relax terug huiswaarts. De themakamers zijn opgedeeld in twee continenten: Azië en Afrika, met de specifieke landenkamers Marokko en India. Je trip is dan wel iets dichter bij huis, in de Mireausstraat 27, maar je waant je daar echt in een heel ander continent. 
http://www.koto-antwerp.be

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

Ronde van Vlaanderen in fietsstad Antwerpen