De wereld rond met 'le petit chef'

De wereld rond met 'le petit chef'

Tekst: 

Eline Vercaemer

Dinner Time Story strijkt neer in St-Idesbald. Een meer dan twee uur durend 3D-verhaal gekoppeld aan een gastronomisch menu. En wij mochten het vanop de eerste rij meemaken.

De wereld rond
Werelds kleinste chef heet ons bij aanvang persoonlijk welkom. Daarna treedt hij in de voetsporen van Marco Polo en neemt hij ons mee op culinaire wereldreis.

We starten onze reis in Marseille met een amuse-bouche van kreeft en Sint Jacobsmossel. Producer Nadine Beshir kijkt met een goedkeurend oog mee. Toch kan ze het niet laten om af en toe ons glas of bord die ene millimeter te verplaatsen, zodat we niets van het spektakel zouden missen. En tafeletiquette? Daar hoef je je nu eens helemaal niets van aan te trekken. De positie van onze glazen en ons bestek wordt volledig bepaald door de projecties.

We zetten onze reis verder en belanden in het Midden-Oosten en India. Daarna vliegen we over de Himalaya naar China en terug. Naarmate het verhaal vordert en de reisbestemmingen exotischer worden, verandert ook het tafellandschap. In een oogwenk transformeren de patronen en kleuren in nieuwe tinten en vormen.

Over alles is nagedacht: de bordjes en kommetjes zijn steevast handgemaakt in de verschillende gebieden waar de kleine chef ons naar brengt. Ook de aangepaste muziek transporteert ons naar verre oorden. En dat allemaal terwijl onze buiken gevuld worden en onze ogen meegenieten van het feestmaal.

Als kers op de taart maakt ‘le petit chef’ ons dessert voor onze ogen klaar. We eindigen onze wereldreis waar we gestart zijn: Marseille. En dat met een heerlijk dessert: rijstpudding met saffraan en kardemom.

Van Dubai tot St-Idesbald
Ook het concept van Dinner Time Story reist, net zoals ‘le petit chef’, de wereld rond. Dinner Time Story was eerder al te zien in Dubai, Abu Dhabi, Londen, Berlijn en Stockholm. Nu mogen de Belgische kunstenaars hun werk in eigen land voorstellen.

Het concept loopt van 2 maart tot en met 24 juni 2018. Reserveren kan online, via www.ohrestaurant.be.

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

Le petit chef