De Alentejo

De Alentejo

Tekst: 

Toni De Coninck

De lifestylebeurs Countryside (dit jaar van 28 oktober tot 1 november) nodigde June uit om de Portugese regio Alentejo te ontdekken. Dat deed het omdat de beurs dit jaar in het teken staat van water. We zagen vorige keer al dat men in het binnenland bijzondere inspanningen doet om die bron van energie efficiënt te gebruiken. Aan de Atlantische kust hebben ze dat probleem minder. Hoewel. Gids Ruben: ‘zeewater moet ontzilt worden, dat spreekt voor zich. We hebben nog altijd veel te weinig drinkwater in de regio. Het heeft de voorbije jaren nauwelijks geregend.’

Ook tijdens ons bezoek is het woestijnwarm. 46 graden in september, dat hebben ze zelfs hier niet zo vaak meegemaakt. Maar het gebeurt, als er een opstoot is van Saharalucht bijvoorbeeld. En Alentejo ligt natuurlijk in een dal. Het is de oven van Europa.

DOEN
Volg een surfles bij de stoere jongens en coole meisjes van Surf Milfontes. Ook voor beginners. Eerst leer je alle technische kneepjes van het vak, en daarna ook hoe je positie moet houden. Tijdens het laatste uur van de cursus mag je met je plank in zee, maar altijd onder het waakzame oog van de instructeur. Houd je het liever droog? Dan kun je in de buurt ook gaan paardrijden met zicht op Ilha do Pessegueiro.
www.surfmilfontes.com

VERBLIJVEN
Een van de tofste plekjes in de Alentejo ontdekt: Herdade do Touril, een plek om helemaal zen te worden en van de uitmuntende keuken te genieten. Luxe, kalmte en weelde aan de Rota Vicentina, en de prijzen blijven er zeer democratisch: kamers vanaf ca. €50, afhankelijk van je verblijfsduur.
http://www.touril.pt/en/herdade-do-touril.html

 

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

Countryside