Budget met Ben Roelants

Budget met Ben Roelants

Tekst: 

Florence Slock

De uiterst sympathieke reisreporter Ben Roelants is een culinaire globetrotter. Maar ook in eigen land laat hij zich graag verwennen. Wij vroegen naar zijn top vijf ‘lekkerste Belgische budgetvriendelijke adresjes’.

Bij de keuze voor een vakantiebestemming laat hij zich graag leiden door de plaatselijke keuken. “Je kunt de ziel van het volk ontdekken door in hun potten te kijken.” Maar wat schaft de pot in het dagelijkse leven van Ben Roelants? “Ik ben een enorme fan van de Thaise keuken. Mocht ik mijn laatste avondmaal zelf mogen kiezen, dan is het sowieso een Thais gerecht.” Al houdt hij wel van de nodige afwisseling en probeert hij liefst zoveel mogelijk nieuwe receptjes uit.

Budgetvriendelijk
Vorig jaar nog was hij regisseur van het consumentenprogramma Voor hetzelfde geld. Het programma dat de kijker helpt met wat handige geldtips. Net daarom zijn we benieuwd op welke bestemming de culinaire prijs-kwaliteitsverhouding helemaal goed zit. “Zeer moeilijke keuze, maar Italië lijkt me toch de perfecte bestemming. Een eenvoudige maar overheerlijke keuken. Ze doen daar echt wonderen met gewoon wat olijfolie, peper en zout.”

Betaalbaar Belgisch
De beste betaalbare plekjes vindt Ben via TripAdvisor. “Het is een heel handige applicatie om vernieuwende en budgetvriendelijke restaurants in je omgeving op te zoeken.” Hij verklapt ons alvast zijn vijf favoriete ontdekkingen:

Umamido (Antwerpen)
Dit Japans restaurant in Antwerpen Zuid verwijst naar het woord umami, wat betekent ‘vijfde smaak’. De drijvende kracht achter deze zaak is Guy Quirynen. Hij leerde de stiel van noedels maken tijdens een stage in Kyoto. “Als lunch neem ik altijd de lekker pikante ramen van de chef. Je krijgt voor een prijs van ongeveer 13 euro een goedgevuld bord.” In Antwerpen vind je twee umamido's en Brussel heeft er ook twee. 

Les fils à papa (Brussel)
Bij Les fils à papa vind je de traditionele keuken maar met Aziatische accenten. “In deze betere brasseriekeuken spreek ik graag af voor meetings. Ze hebben er een heerlijke dry-aged beef en je betaalt er slechts 19 euro voor een hoofdgerecht.”

River Kwai (Antwerpen)
Een groene curry, wat kokosmelk of een wokgerechtje… Hiervoor kun je terecht bij het traditioneel Thais restaurant River Kwai op de Vlaamsekaai 14 in Antwerpen. “Op zich springt River Kwai er niet echt bovenuit. Maar ze hebben gewoon echt lekkere Thaise maaltijden voor een betaalbare prijs. Ik neem er altijd de signature van de Thaise keuken Yam Nua en betaal daarvoor 18 euro.”

Clouds in my coffee (Gent)
In een stijlvol strak maar hedendaags interieur vind je het hippe lunchcafé Clouds in my coffee. Deze koffiebar past binnen een perfect uitgedacht concept. Je kunt er ook logeren in de B&B dream away of keramiekservies kopen in de interieurshop I/OBJECT. “Ik ga hier graag lunchen. Het is er echt heel gezellig en lekker. Meestal kies ik voor een biologische groenteburger, die heet de cloudsburger. Samen met een kopje koffie, met koffiebonen van de lokale branderij Caffènation, is het de perfecte lunch!”

Bún (Antwerpen)
Voor een reisje naar Vietnam stop je best even aan de Sint-Jorispoort in Antwerpen. Daar kom je terecht bij de Vietnamese Hoa Truong en Nederlander Huibrecht Berends, de bezielers achter BÚN. Ze serveren er authentieke Aziatische Streetfood waarbij bepaalde Vietnamese ingrediënten worden vervangen door lokale Europese producten. “Je kunt er verrukkelijk Vietnamees eten. Van wraps met vlees tot gewokte maaltijden. Echt een aanrader!”

 

 

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

Budgetvriendelijke adresjes