6 paradijselijke eilanden in Thailand

6 paradijselijke eilanden in Thailand

Tekst: 

Eline Vercaemer

Thailand heeft letterlijk honderden eilanden. De een nog mooier dan de ander, met elk een eigen karakter. Wij kozen zes idyllische eilanden uit - weg van het massatoerisme - waar rust en privacy centraal staan.

Koh Taen en Koh Mat Sum
Deze ‘tweelingeilanden’ zijn beide gezegend met prachtige goudgele stranden en helderblauw water. Je kunt er snorkelen of zonnebaden, weg van het massatoerisme. Je kunt er logeren in de kleinschalige boetiekhotels.

Koh Talu
Duikliefhebbers kunnen terecht op Koh Talu. Dit kleine eilandje telt heel wat grotten en afgelegen stranden. Je vindt er ook een groot aantal vogelsoorten. Er is maar één hotel op Koh Talu: het driesterren Koh Talu Island Resort. Een ideale locatie dus, voor wie van rust en privacy houdt.

Muh Koh Ang Thong
De eilandengroep van Mu Koh Ang telt 42 eilanden. Een groot aantal ervan is onbewoond. Het hele gebied is beschermd natuurgebied. Doordat er nauwelijks bebouwing is, is het een ideale bestemming voor wandelaars. Je kunt er ook zonnebaden op een van de afgelegen stranden. De ecovriendelijke homestays in Koh Paluay bieden een ideale verblijfplaats.

Koh Yao Noi
Het eiland Koh Yao Noi ligt in het midden van de Phang Nga baai. Je kunt het zowel vanuit Phuket, Phang Nga als Krabi binnen de twintig minuten bereiken. Het eiland heeft prachtige stranden en een mooie kustlijn. Ideaal voor wie van panoramazichten houdt.
Hoteltip: het exclusieve Six Senses Koh Yao Noi.

Koh Mak
Het rustige Koh Mak ligt op zo’n 40 minuten van de provincie Trat. Het turquoise water en de fijne zandstranden geven een gevoel van rust. Nog idyllischer is het nabijgelegen Koh Kham. Je kunt dit eiland makkelijk met een bootje bereiken vanuit Koh Mak.

Koh Muk
Dit eiland behoort tot een van de verborgen parels van de provincie Trang. De witte stranden, het helderblauwe water en de authentieke sfeer maakt het eiland uniek. Koh Muk kent een zeer rijke fauna en flora. Het is een van de weinige plaatsen waar je de Indische zeekoe kunt spotten. Ook haar smaragdgroene grot, die bij de middagzon volledig oplicht, is een echte aanrader.

Wil je meer verborgen parels van Thailand ontdekken? Surf naar www.tourismthailand.org of word lid van de Thailand Fan Club op Facebook.

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

Thailand