10 uitstapjes aan de Corsicaanse kust

10 uitstapjes aan de Corsicaanse kust

In maart 2017 streek Air Corsica voor het eerst neer in de luchthaven Brussels South Charleroi en huldigde zo zijn nieuwe verbinding met België in. Deze Corsicaanse luchtvaartmaatschappij biedt er sindsdien twee bestemmingen aan: Ajaccio en Bastia. Eilandparel Corsica ligt slechts op anderhalf uur vliegen van de luchthaven in Charleroi en je vliegt al vanaf € 39 per persoon.

Om met volle teugen van deze nieuwe bestemming te genieten, lijsten we tien activiteiten op die een must zijn op het adembenemende Corsica.

Ontdek de “Calanches van Piana”, een porfiermassief in roodnuances. Zeemeeuwen, aalscholvers en adelaars vliegen over het kristalheldere water, over de kleine eilandjes en grotten van deze UNESCO-erfgoedsite en over Piana, een van de mooiste dorpen van Frankrijk.

Zet koers naar natuurreservaat Scandola, geklasseerd als UNESCO Werelderfgoed. Dit woestijnachtige schiereiland dankt zijn roem aan zijn vulkanische landschap, duizelingwekkende kliffen, rode rotsen en maagdelijke kreken. Met wat geluk zie je de Molosse de Cestoni, de grootste vleermuis in Europa, en misschien zelfs enkele dolfijnen.

Bevaar het turkooizen water in de Golf van Girolata, ook UNESCO Werelderfgoed sinds 1983, en bewonder de steile, rode kliffen omringd door maquis.

Bezoek Palais Fesch, het Museum voor Schone Kunsten in Ajaccio. Het museum ontstond toen het paleis door zijn eigenaar, kardinaal Joseph Fesch, de oom van Napoleon I, werd weggeschonken. Tegenwoordig biedt het onderdak aan een Napoleontische collectie en een afdeling met grote Italiaanse schilders.

Doe mee met de befaamde paghjella - meerstemmige, Corsicaanse gezangen - die deel uitmaken van het immateriële UNESCO-erfgoed sinds 2009. Deze profane en liturgische gezangen worden door drie mannen bij allerlei feestelijke, sociale en religieuze gelegenheden vertolkt.

Bezoek de prehistorische, 8000 jaar oude site van Filitosa, alweer UNESCO- Werelderfgoed.

Verken Cucuruzzu en Capula in het hart van Alta Rocca, twee sites die dateren uit de bronstijd en de middeleeuwen.

Explodeer de Balagne waar de hooggelegen dorpen Pigna, Sant’Antonino en Lumio zich tegen de rotsen vlijen. Hun inwoners vertellen je over hun geschiedenis, tradities en cultuur.

Vier op een rij: bezoek de Sanguinaires-archipel met zijn vier eilanden in donkerrood graniet, waar de Golf van Ajaccio begint. Wel enkel bereikbaar per boot.

Dwaal rond in de enige Europese woestijn, de Agriates-woestijn, en duik in het water langs de schitterende stranden aan de kust, zoals die van Malfalco of Saleccia.

Voortaan neem je gewoon het hele jaar door een lijnvlucht tussen twee grote Corsicaanse steden (Ajaccio en Bastia) en Charleroi! Vanaf € 39 incl. belastingen voor een enkele reis: Corsica ontdekken was nog nooit zo eenvoudig. Surf naar www.aircorsica.com om je vlucht te boeken.

 

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

naar de Corsicaanse kust