Met June naar Amsterdam!

Met June naar Amsterdam!

Graag nemen wij je mee op een speciale culinaire reis door Amsterdam en haar omgeving. We hebben een tweedaags culinair arrangement samengesteld waarbij je de mooie hoofdstad van Nederland proeft, beleeft, verkent en ervan geniet. Hieronder lees je meer over dit op maat gemaakte programma waarbij we een mooi evenwicht hebben gezocht tussen stads en landelijk, tram en fiets, rauw en historisch en lopend en varend maar bovenal culinair!

Vrijdag 21/04

11u
Ontvangst op een klassieke salonboot die gaat varen door de mooie Amsterdamse grachten. Aan boord nemen we het culinaire programma van de aankomende dagen door. Ondertussen geniet je van de heerlijkste macarons van de stad van patisserie Tout.
13u30
Aanvang Lekkernijenwandeling in de Jordaan. Tijdens deze lekkernijenwandeling door Amsterdam hoor je niet alleen de verhalen over de geschiedenis van de stad, maar proef je ook echt de stad. Je wordt ontvangen door de gids en vervolgens wandel je door het mooie oude centrum van de stad Amsterdam. Tijdens de wandeling doe je verschillende proeverijen op leuke en kleinschalige locaties.
18u
Diner in een historische privé dinerkamer in het prachtige Pulitzer Hotel, gelegen aan de grachten van Amsterdam. Dit hotel bestaat uit 25 verschillende grachtenpanden en is een unieke plek in de stad. Pulitzer heeft een hartstochtelijke voorkeur voor elegant culinair vakmanschap. In Restaurant Jansz zul je met de groep genieten van een mooi driegangen diner.
21u30
Einde dagprogramma, op eigen gelegenheid naar het hotel.

Zaterdag 22/04

08u30
Check out / op eigen gelegenheid naar CS Amsterdam / bagage deponeren in een kluis op het station / bij bijboeking van een extra nacht hoef je natuurlijk niet uit te checken.
10u
Verzamelen bij Mac Bike op het Centraal Station Amsterdam
10u30
Start van de culinaire fietstocht door landelijk Amsterdam
11u
Na de overtocht met het pontje over ‘t IJ, kom je aan bij de Landmarkt, de overdekte markt met het allerlekkerste vers. Door vakmensen zelf gemaakt of gekocht bij een van de 100 kleine telers, boeren en ambachtelijke leveranciers. Hier geniet je van koffie met lekkers.
12u
Na een kwartiertje fietsen aankomst bij de sfeervolle, prachtige boerderij dichtbij Amsterdam en toch midden op het platteland. Hier ga je lunchen bij Boergondineren. Dit staat voor puur natuur, seizoensgebonden streekproducten, biologisch eten bij de boer en vers van het land.
13u30
Vervolgens bezoek je de kaasboerderij Dikhoeve. Van het melken tot het kaasmaken, alles gebeurt op de boerderij. Dat doen ze met veel liefde voor het vak, de natuur en de schapen en koeien die het belangrijkste ingrediënt leveren – de melk. Kaas maken van de volle, romige schapenmelk is in Nederland uniek. Extra bijzonder is dat zij zachte kazen maken die nog écht op ambachtelijke wijze, met de hand, worden gemaakt. Hier krijg je een rondleiding en ga je deze heerlijke kazen proeven.
15u
Via een mooie landelijke fietsroute kom je aan bij een rauwer gedeelte van Amsterdam, bij de bijzondere bierbrouwerij Oedipus. “The Taproom” is een gezellige ruimte in deze brouwerij in Amsterdam Noord. Dit is de plek om de nieuwste brouwerijen en laatste experimenten te proeven. Ontspan, geniet van de bieren terwijl je wat kunst en cultuur kunt bewonderen.
16u
Het laatste stukje van de tocht is aangebroken en je komt via het veerpontje weer aan op Centraal Station Amsterdam. Hiervandaan kun je vertrekken per Thalys of de tram naar het hotel nemen, waar je auto staat geparkeerd.
Blijf je nog een nacht in Amsterdam? Eventueel kun je die avond nog een bezoek brengen aan de Foodhallen in Amsterdam West, op de route terug naar het hotel.

Informatie over hotel Ramada Apollo Amsterdam
Centraal gelegen hotel met ruime parkeergelegenheid bij het hotel (uitzonderlijk in Amsterdam!) en je hebt een fantastisch uitzicht vanaf de 17de verdieping waar je de Skybar, een restaurant en Rooftop Terrace Floor17 vindt. Met 85 meter hoogte is dit het hoogste terras van Amsterdam. Daarnaast ligt het aan het Rembrandtpark waar je eventueel een mooie wandeling kunt maken. Kamerhuur is inclusief gratis Wifi, flatscreen televisie, airconditioning, een zithoek en thee- en koffiefaciliteiten, gratis gebruik van sauna en fitness faciliteiten.

Prijzen arrangement en hotel:
Culinair 2 daags programma incl. overnachting incl. btw: €499
Prijzen zijn op basis van eigen vervoer België – Amsterdam
Extra hotelovernachting op basis van 2 personen in een kamer incl. ontbijt: €100
1 persoons toeslag gebruik kamer: €90

Andere details
Totaal aantal km fietstocht: 22 km
Minimaal aantal personen: 10 personen
Maximaal aantal personen: 20 personen

Hoe kun je boeken?
Surf naar www.eat2gather.nl/june-in-amsterdam en reserveer tijdig je plekje op deze unieke tweedaagse! Blijf je een dagje langer? Dan geven wij je met plezier alle tips voor een zorgeloze zondag in Amsterdam! Meer info? Stuur ons een mailtje!

Deze organisatie is een idee van June en loopt in samenwerking met onze geprefereerde partner Eat2Gather.

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter