June workshops - volzet!

June workshops - volzet!

Pas afgestudeerd en je wilt je schrijfskills bijschaven? Je wilt een blog beginnen en weet niet hoe je daaraan moet beginnen? June organiseert een nieuwe workshop bloggen en creatief schrijven op vijf zaterdagen in de maanden januari en februari 2018! 

Wat staat er op het programma? Een heel praktijkgerichte sessie creatief schrijven met tips en tricks. Waar moet je op letten als je een stad of streek bezoekt? Wat moet je onthouden van het verhaal dat de gids vertelt? Hoe kun je je tekst enthousiast en bloemrijk maken? Hoe onderscheid je kaf van koren en essentiële informatie van details? Maar daarnaast ook: het belang van social media, fotografie, SEO, enz.

Programma?
1: ‘Canvas’ - introductie, kennismaking, eerste technieken, groepswerk. Locatie: Craft Industries co-working, Gentbrugge.
2: ‘Food’ - bezoek aan Cru Gent of gelijkwaardig met een binnen- of buitenlandse gast-foodblogger. Eerste technieken in de praktijk: hoe maak je een interessant food-artikel? Hoe beschrijf je kleuren, geuren, smaken?
3: ‘Blogging’ - tips and tricks, een kijkje achter de schermen van June, SEO, social media, het nut van nieuwsbrieven.
4: ‘Travel’ - Gastsessies en groepswerk met een binnen- of buitenlandse gast-travelblogger. Hoe maak je een interessant reisartikel? 
5: 'Real deal' - Praktijkoefeningen, individuele artikels en publicatie op June. Afscheidslunch.

Voor wie? Beginnende lifestylebloggers en -journalisten, studenten communicatie en journalistiek, verantwoordelijken voor content, communicatie en marketing in bedrijven. Je hebt geen of een eerder beperkte ervaring met publicaties en reportages. Leeftijd is niet van belang, passie en enthousiasme wel.

Door wie? Toni De Coninck. Toni heeft meer dan 20 jaar ervaring in de lifestylejournalistiek, was gedurende acht jaar hoofdredacteur van UitMagazine, later VAB-Magazine, en is auteur van verschillende non-fictieboeken. In 2015 richtte hij June op. 

Waar? Craft Industries co-working, Frederik Burvenichstraat 171, Gentbrugge.

Wanneer?
De wintersessies: Zaterdag 20 en 27 januari, 3, 10 en 17 februari 2018, telkens van 10 tot 12u. (17 februari tot 14u.)

Prijs? 249 euro excl. BTW. Studenten betalen 179 euro excl. BTW. Deze prijs geldt voor de vijf sessies. Opdelen is helaas niet toegestaan. Inclusief koffie, thee, water, wifi, lesmateriaal en begeleiding tijdens alle bezoeken + afscheidslunch op 17 februari. Niet inbegrepen: persoonlijke uitgaven en eventuele andere maaltijden.

Vroegboekkorting?
Reserveer je plaats voor 30 november 2017 en je krijgt 30 euro korting op de totaalprijs. Maximum aantal personen: 10.

Meer info en inschrijven? Stuur een mailtje naar hey@june.be. First come, first served.

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter