Recept van de week

Recept van de week

We hebben deze week een paar dagen vakantie aan zee en dan koken we ook graag met de verse vruchten uit de Noordzee. Ons favoriete zomerrecept uit eigen land!

Recept: gebakken langoustinestaartjes met venkelkruid en homemade tartaar

Wat? Voorgerecht
Nodig voor 4: 1/2 kg rauwe langoustinestaartjes, het loof van een venkel, 3 el mayonaise, 1 kleine sjalot, kappertjes, krulpeterselie, olijfolie, fleur de sel, zwarte peper.
Bereiding:
We kochten de langoustine in de Nieuwpoortse Vistrap, een visafslag 'van boot tot bord' die tijdens het seizoen elke dag open is van 10 tot 13u. Dagprijs: € 12,38/kg.

Bak de ongepelde staartjes gedurende drie minuten in olijfolie op hevig vuur, schud de pan goed op en gaar nog gedurende twee minuten onder deksel. Snijd het loof van een venkel en hak het in stukjes. Meng het gesneden venkelloof aan het eind van de gaartijd onder de zeevruchten en schud nog een keer goed op. Kruid met fleur de sel en dien meteen op.
Voor de mayonaise: bereid eerst verse mayonaise met eigeel, mosterd, peper en zout, een scheut water en arachideolie. Versnipper de sjalot, hak een tiental kappertjes fijn en snijd één takje peterselie fijn. Meng de ingrediënten onder elkaar en kruid bij met zwarte peper.
Dien op met speltbrood en, zoals wij deden, een fles riesling Kabinett trocken 2014 van het huis Dönnhoff uit de Nahe in Duitsland.

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter