Neckermann lanceert de Home Weather Machine

Neckermann lanceert de Home Weather Machine

Volgens een internationaal onderzoek zijn we kleinzielig ingesteld wanneer het op weer aankomt. Om het contact met het thuisweer zeer tastbaar te maken, liet Neckermann een weersimulator bouwen.

Volgens een internationaal onderzoek, gehouden in vijf landen, is het weer een bepalende factor om van een vakantie een succes te maken. Uit het onderzoek blijkt dat de helft van de Noren hoopt op slecht weer thuis wanneer ze met vakantie zijn op een zonnige bestemming. Bij Denen en Finnen is dit ruim 1 op 3. Gemiddeld 40 procent van de vakantiegangers wordt blij van het feit dat het thuis slecht weer is terwijl ze met vakantie zijn.

Neckermann stelde zich daarom de volgende vraag: “als het weer thuis zo belangrijk is voor de vakantiebeleving, waarom brengen we het thuisweer dan niet naar de vakantiebestemming om het genot van de vakantie nog te verhogen?” Waarop Neckermann een intelligente weerbox liet bouwen: de Home Weather Machine. Die simuleert de weersomstandigheden van thuis: regen, sneeuw, koude,. Het leverde een ludiek compilatiefilmpje op met beelden van vakantiegangers en hun reactie.

Meer over het onderzoek kan je hier lezen.
Ontdek ook de making of van de Home Weather Machine.

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter