Musette Travel

Musette Travel

Schuilt er een Tom Boonen in je wil je gewoon al fietsend het Vlaamse binnenland ontdekken? Bekijk dan zeker eens het aanbod van Musette travel.

Als wielertoerist vink je Musette travel best even aan op je adressenlijstje. Oprichter Ben De Mits wil zich met zijn fietsarrangementen vooral focussen op de Engelstalige markt. “Ik heb zelf heel wat goede contacten in Londen en merk er een stijgende interesse in fietstours. Bovendien willen heel wat Londenaars op vakantie echt aan niets denken en hebben ze daar best wel een ferm budget voor over.” Volgens Ben ontbreekt er op dat vlak wel iets in het Belgische aanbod. Daar speelt hij als fietsliefhebber graag op in.

Mogelijke experiences
Bij Musette travel kun je kiezen tussen de jongerentrip of de relaxtrip. Daarmee wordt er gefocust op twee verschillende leeftijdsgroepen. De relaxtrip is er voor een iets ouder publiek. Binnen beide categorieën wordt er een onderverdeling gemaakt tussen de basistrip of de all inclusive trip. Naargelang eigen wensen en verlangens kun je experiences toevoegen of schrappen. Een voorbeeld van zo’n toegevoegde ervaring is het bezoeken van de mooiste wegen van de Ronde van Vlaanderen. 

All-in formule
Een volledig uitgewerkte formule met een unieke fietsbeleving ziet er dan als volgt uit:
Dag 1: Aankomst + het technisch team zet je fiets of een gehuurde fiets volledig in orde, met bijhorende testrit.
Dag 2: Een route van zo’n 90 km langs de slagvelden in de Westhoek.
Dag 3: Vintagedag! Je krijgt de kans om op een speciale vintagefiets te rijden. Een Merckx, Colnago of Peugeot… keuze genoeg. De dag wordt afgesloten met enkele rondjes circuitrijden in het Vlaams wielercentrum Eddy Merckx of ‘t Kuipke in Gent. 
Dag 4: Een tour door het Vlaamse platteland, in de regio van het Meetjesland. Een afstand van ongeveer 60 km.
Dag 5: De Ronde van Vlaanderen kan in geen geval ontbreken in het pakket. Het programma bevat enkele stukken uit Vlaanderens mooiste, door locals geselecteerd. De mooiste en meest uitdagende hellingen worden beklommen.  
Dag 6: Na al deze fysieke inspanning heb je sowieso wel nood aan een rustpauze. Tijd om Gent te verkennen… te voet, met de boot én met de fiets uiteraard. ‘s Avonds heb je wat tijd vrij om het Gentse nachtleven in te duiken. Om op dag 7, al dan niet met een kater, terug huiswaarts te keren.

I want to ride my bicylce
Voel je je kuiten al tintelen van enthousiasme? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Musette travel en stel er je eigen programma samen.

Door Florence Slock

 

 

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter