Magisch Londen

Magisch Londen

Londen en kerst is en blijft een topcombinatie, ook dit jaar. British Airways zet je op weg met haar winterschema voor 2017-2018 en deelt haar tips voor een magisch bezoek aan de stad.

In Londen is altijd veel te beleven, zeker tijdens kerst. Dankzij deze 7 tips van British Airways weet je waar je moet zijn voor het ultieme kerstgevoel.

Winter Wonderland
Geen betere plaats om de kerstsfeer op te snuiven dan in Winter Wonderland, gelegen in Hyde Park. Het park is omgetoverd tot een heus kerstdorp, met achtbanen, marktkraampjes, livemuziek, streetfood, liveshows én de grootste schaatspiste van Engeland. Voor wie het net iets intiemer mag zijn, is er de kerstmarkt aan de Londen Bridge of het winterfestival van Southbank Centre.

Somerset House
Schaatsliefhebbers kunnen deze winter niet enkel terecht in Winter Wonderland maar ook in Somerset House. Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het kunstencentrum haar befaamde schaatsbaan. Naast het schaatsen kunnen bezoekers hun hartje ophalen in de Fortnum’s Christmas Arcade, een shop met een ruim assortiment aan eten, thee, cadeautjes en decoratie. Na inspanning volgt ontspanning, daarvoor zorgt de Fortnum’s Lodge met lekkers zoals gehaktpasteitjes, chocolade– of kaasfondue.

Feestelijke afternoon tea
Afternoon tea is niet weg te denken uit de Britse cultuur en mag dan ook niet ontbreken op jouw trip naar Londen. Ter gelegenheid van kerst steken verschillende hotels de traditie in een kerstjasje . Zo serveert One Aldwych kaneel-kastanjebrioches en pakt de The Savoy uit met kalkoen-veenbes sandwiches.

Windowshopping
Etalages in de Britse hoofdstad zijn altijd een lust voor het oog. Met kerst wordt daar nog een schepje bovenop gedaan. Grote winkelketens zoals Harrods en Liberty London sparen kosten noch moeite om hun etalage de mooiste te maken. Wie daar het beste in slaagt? Oordeel gerust zelf.

Zweinstein in de sneeuw
De Warner Brother’s studio’s in Londen zijn een droom voor fans van Harry Potter. Tijdens de tour krijg je onder meer te zien hoe filmmakers vuur, ijs en sneeuw die nooit smelt maken. Een leuke nieuwigheid dit jaar is de Grote Zaal die voor de gelegenheid versierd zal worden alsof hij klaar is voor het kerstfeest.

Lichtfestijn
Voor wie houdt van magie mag een bezoekje aan de Kew Gardens niet ontbreken. Meer dan een miljoen lichtjes zorgen ervoor dat de bomen en gebouwen in de tuin worden verlicht. Gezinnen met kinderen vervelen zich hier niet dankzij de lasershow in het Palm House en het sprookjesachtige decor van het Noordpooldorp. Met een beetje geluk loop je zelfs de kerstman en zijn elfjes tegen het lijf. Ook in Oxford Street kun je terecht voor een lichtspektakel. De bekendste winkelstraat van Londen wordt versierd met duizenden lichtjes die als sneeuwvlokjes lijken neer te dwarrelen.

Jingle Bells
Net zoals lichtjes hoort ook muziek bij het kerstseizoen. Voor de betere liederen moet je in St. Paul’s Cathedral of de Royal Albert Hall zijn. Enthousiastelingen kunnen terecht op Trafalgar Square. Daar kan naar hartenlust worden meegezongen onder de grootste kerstboom van Londen. Beter wordt het niet, als je het ons vraagt.

Naast deze tips lanceert British Airways nog een speciale actie. Wie zijn persoonlijke verhaal achter zijn trip naar Londen deelt, maakt kans op een leuke kerstverrassing. Alle verhalen kunnen worden ingestuurd via de BA-Magic pagina.
Iedere week zijn er 41 vluchten van Brussel naar Londen Heathrow. Prijzen starten vanaf €53. Meer info over het winterschema vind je hier.

(Door Joni De Waele)

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter