Exclusieve kooksessie met June: een verslag

Exclusieve kooksessie met June: een verslag

Op 21 maart organiseert de Duitse Dienst voor Toerisme een kookworkshop in de gebouwen van Tour & Taxis in Brussel. Lezeres Petra De Fré wint onze wedstrijd en mag mee naar dit exclusieve event.

Het bericht dat Petra mag meedoen aan de kooksessie komt als een verrassing. De sessie, die eigenlijk voorbehouden is voor media en influencers, mag ook zij meemaken.

De avond start met een introductie over Duitsland als vakantieland, met een glas sekt (een typische Duitse wijn) in de hand. Daarna laten we ons onderdompelen in de Duitse gastronomie. Van traditie tot innovatie. En we mogen natuurlijk de Duitse wijnen niet vergeten. Zo leerde Petra dat er negen Duitse wijngebieden zijn, met elk hun eigen specifieke ondergrond en karakter.

Na de theorie komt natuurlijk de praktijk. Schorten aan en koken geblazen. Er wordt een gastronomisch viergangenmenu in elkaar gestoken. “De afwisseling tussen traditie, met de eerder gekende robuuste keuken, en de nieuwere ‘lichte’ keuken is treffend”, zegt Petra. Elk gerecht wordt vergezeld door een aangepaste Duitse wijn: “dat er zoveel lekkere en betaalbare Duitse kwaliteitswijnen bestaan, wist ik niet”, oppert Petra.

Petra kijkt tevreden terug op de kooksessie: “alles was tot in de puntjes verzorgd. Zo kennen we natuurlijk de Deutsche Gründlichkeit.”

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter