Derde ster voor Inter Scaldes

Derde ster voor Inter Scaldes

Michelin maakte deze voormiddag de nieuwe sterren bekend in Nederland. Belangrijkste nieuws: Inter Scaldes krijgt een derde ster.​

Het stond al een tijdje in de sterren geschreven, maar nu is het ook een feit: als het om de hoogste bekroning gaat, heeft Nederland voor het eerst in de geschiedenis België te kijken gezet. Met Inter Scaldes heeft het nu een derde driesterrenrestaurant, na De Librije (Jonnie Boer) en De Leest (Jacob-Jan Boerma). Inter Scaldes beschikt al sinds 1978 over een ster en kreeg er in 1984 een tweede bij. Deze gastronomische trekpleister is nooit blijven stilstaan en toen Jannis BREVET de keuken in 2001 overnam, kreeg het een nieuwe boost. “De keuken van chef Brevet is vandaag tot volle wasdom gekomen,” vertelt Michael ELLIS, internationale directeur van de MICHELIN gidsen. “De manier waarop hij eersteklas streekproducten sublimeert en de geweldige smaakallianties die hij creëert, bewijzen zijn ongelooflijke talent. Hij weet zijn gasten te beroeren, hij wekt emoties op die men enkel bij restaurants met de hoogste onderscheiding ervaart.”

Amsterdam timmert dit jaar opnieuw aan de weg. Maar liefst drie restaurants krijgen hun eerste ster. The Duchess verdient zijn ster vanwege de op-en-top klassieke keuken die soms vergeten recepten heerlijk tot leven brengt. Bij The White Room wordt moderner gekookt. Het creatieve samenspel van frisse zuren en exotische specerijen is er een voltreffer. Le Restaurant verdient na een verhuizing opnieuw een ster en dat dankzij de pure keuken van Jan DE WIT.

Ook Sergio HERMAN valt opnieuw in de prijzen. Hij zet opnieuw een uitmuntend concept neer bij AIRrepublic (Cadzand), waar Alex BUITEN en Nicolas MISERA gerechten van Hermans vader met originaliteit invulling geven. Het prachtige zicht op de jachthaven krijgt men er als toegift, net als bij Vista restaurant & foodbar (Willemstad). Gasten worden er spontaan blij van de moderne creaties die op het bord komen. Bij Fitzgerald (Rotterdam) zijn het dan weer de verrassende twists die de chef in zijn gerechten verwerkt die voor een fantastische afwisseling van smaken zorgen.

Met één nieuw driesterrenrestaurant valt Nederland weliswaar in de prijzen, maar in de breedte is het eerder een flauwe editie van de Michelingids. Amper zes restaurants werden er met een eerste ster bekroond, en er viel geen enkel nieuw éénsterrenrestaurant te noteren.

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter