Brussel: Streetpecker

Brussel: Streetpecker

Goed nieuws voor alle Brusselse kantoortijgers en brunchfanaten. Streetpecker schudt met haar all-day-brunch-formule de voedselketen van de betonnen jungle door elkaar.

Het concept brunch heeft al even haar mottenbollenreputatie van zich afgeschud – nippen van een mimosa boven een stuk toast avocado is ondertussen de favoriete zondagochtendbezigheid van menig millennial geworden. Dat heeft ook Streetpecker, de jongste telg uit de familie van de Peck-brunchvestigingen, goed begrepen.
Dit ontbijt-, brunch- en lunchzaakje zwaaide onlangs op het Brusselse Rogierplein haar grote glazen deuren open en vormt met haar moderne keuken een welkome afwisseling in het plaatselijke voedsellandschap. Moesten kantoorwerkers uit het Brusselse Manhattandistrict het tot voor kort nog stellen met een trieste salade of vette kebab, dan kunnen ze nu hun hart ophalen aan een goede portie soul food. Denk: gezonde smoothie bowls, smeuïge eggs benedict, huisgemaakte wafels, gigantische sandwiches of een kom soep waarin je bijna een bad kan nemen.

Streetpecker serveert hip voedsel in een setting die een tikkeltje hipster aanvoelt, met haar stoelen en tafels die zo weggeplukt lijken uit een oud klaslokaal. De menukaart verschilt lichtjes van die van de zustervestigingen, met voldoende keuze voor zowel de gulzige (denk: wafels met gepocheerde eieren, kaas, bacon en gefrituurde kip) als de zuinige eter (quinoasalade, iemand?). Op de toog staan grote bokalen huisgemaakte iced tea en limonade en stolpen met belachelijk grote stukken wortelcake. Op de zitbanken liggen comfortabele kussens en achter de toog sissen de eitjes op de bakplaat. Ja, hier voelt een mens zich snel thuis.

Als fan van brunch (want: twee maaltijden in één, met het excuus alcohol te drinken) heb ik de bestaande Pecks al langer in m’n hart gesloten, en nu volgt dus ook Streetpecker. Nu enkel dat terras nog wat uitbreiden tijdens de zomermaanden en ze zijn helemaal goed bezig.

Streetpecker, Karel Rogerplein 3, 1000 Brussel.
Wat? Ontbijt-, brunch- en lunchzaakje op de hoek van het Brusselse Rogierplein en jongste telg in de geliefde Peck-familie (na Peck 47, Peck 20 en Woodpecker).
What’s the fuss about? Streetpecker biedt de hele dag brunch aan, ideaal dus voor zij die tijdens normale brunchuren achter hun bureau zitten en toch de lekkerste eggs benedict van de stad willen proeven.
Voor wie? Iedereen! Hier spring je binnen voor je ochtendlijke cafeïneshot, een stuk cake en -natuurlijk- brunch. Geen brunchliefhebber? Geen probleem, je kan er ook (zeer royale) sandwiches, salades, wraps, smoothie bowls en soep krijgen.

(Door Marjon Kenis)

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter