Anderlecht verwelkomt duurzame stadsboerderij

Anderlecht verwelkomt duurzame stadsboerderij

Ferme Abattoir, de grootste dakboerderij in Europa gelegen in Anderlecht. BIGH, een Brusselse start-up, lanceert een nieuw project om vervuiling tegen te gaan en het recupereren van warmte en CO2 aan te moedigen.

Vandaag de dag is er steeds meer vraag naar verse en gezonde voeding, liefst met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. BIGH nam dit met een team van deskundigen ter harte en lanceerde Ferme Abattoir. Een stadsboerderij van ruim 4000 m2, gevestigd op de daken van de Brusselse Foodmet markthal, op basis van aquaponie. Een duurzaam, productief maar vooral pesticide en antibioticavrij systeem waarbij men vissen kweekt en met datzelfde water de gewassen voedt. Op deze manier kunnen groenten, fruit en kruiden naar hartenlust groeien in de serres of moestuinen.

De focus ligt momenteel op het verdelen van deze vers gekweekte producten aan lokale zaken. Met trots kan BIGH melden dat de oogst van Ferme Abattoir verkocht wordt door de beste retailers en restaurants in het Brusselse. Maar het bedrijf ziet de toekomst nog wat groener in Brussel, want er is nog steeds 6 hectare vrij om te ontginnen. Ook andere grote steden in binnen- en buitenland kunnen hier in de toekomst in aanmerking voor komen.

Voedseltransparantie vormt een belangrijke factor voor BIGH. Iedereen, groot of klein, privé of publieke organisaties en ondernemingen, is dus welkom om getuige te zijn hoe men deze agricultuur aanpakt. Een bezoek aan deze milieubewuste stadsboerderij kan geboekt worden via de website.

Ferme Abattoir
Foodmet, Site Abattoir
Quai de l’industrie 168
Rue Ropsy-Chaudron 24
1070 Brussel
https://bigh.farm/

(Door Lotte De Wilde / Foto: "Ferme Abattoir by BIGH")

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter